tiistai 4. syyskuuta 2012

Helsinki-Pietari 27.8.2012


Kampesin siis itseni rinkkoineni ja uusine punaisine matkalaukkuineni Allegroon Tikkurilan asemalla. Matkalla katsottiin liput ja viisumit useampaan kertaan ja olipa tullin huumekoirakin nuuskimassa. Matka sujui varsin nopeasti.

Pietarissa oli kaunis ilta-aurinko, ja meinasikin vähän tulla kuuma tavaroita raahatessa. Olin kartasta katsonut, että hotellille on 10 km matka,  ja koska en paikallista bussi- tai metroverkostoa tunne, niin täytyi turvautua mittarikyytiin. Nimitys on tässä tapauksessa vähän harhaanjohtava, sillä taksissa mitään mittaria ollut, tai jos oli, niin ainakaan sitä ei laitettu päälle. Ensin sovittiin hinta ja sitten liikkeelle. Sain hinnasta tingittyä 200 ruplaa pois, mutta silti maksettavaa jäi 600 ruplaa eli luultavasti aivan liikaa. Kuski ei harrastanut turvavöitä ja ajoi varsin vauhdikkaasti. Perille pääsin kuitenkin. Taksimatkalla oli kyllä niin hienoja maisemia ja rakennuksia, että Pietariin pitää palata ajan kanssa.

Hotellini (Hotel Ladoga) oli pienehkö, keskitasoinen paikka. Lämmintä vettä en tosin saanut suihkusta, joten laskettakoon se miinukseksi.  Hotelli oli täynnä aasialaisia vieraita, luultavasti kiinalaisia. Näin vieraiden joukossa ehkä kolme muuta valkonaamaa.

Sisäänkirjautumisen jälkeen kävin hotellin ravintolassa syömässä. Blinit lohen ja voin kera olivat hyviä, mutta kasvisruokailijaa ei juuri ollut muistettu pääruokalistassa, joten päädyin kanaan kieviläiseen tapaan (tai mikähän oikea käännös onkaan) ja ranskalaisiin. Tukevan ja rasvaisen aterian jälkeen ajattelin painua pehkuihin valmistautumaan seuraavan päivän seikkailuihin.

VIRHE! Naapurihuoneiden aasialaiset pitivät huoneidensa ovia auki ja olivat kokoontuneet huonettani vastapäätä olevaan kämppään möykkäämään. Yhteen asti yöllä mekastivat ja sitten tuli hiljaista kuin kirkossa. 

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti