tiistai 4. syyskuuta 2012

6. päivä (ma 3.9.2012)


Ensimmäinen päivä opetusta, 2x90 min kahdelle ryhmälle. Kivasti meni ja opiskelijat olivat kivoja. Opetuksen jälkeen Anja oli lupautunut tueksi hoitamaan pankkitilin avaamisen sekä puhelinliittymän ja netin hankkimisen. Todellisuus oli sitä, että Anja hoiti koko homman, allekirjoitin paperit ja sanoin loppuun kiitos.

Kävelyä riitti, sillä keskusta on iso. Ihan ydinkeskustan ympäri kävelee pari tuntia. Ensin haimme kuitenkin passini ja rekisteröitymistodistukseni yliopiston kansainvälisten asioiden toimistosta. Sain ohjeet, jossa sanotaan, että mikäli haluan poistua Arkangelista johonkin, niin 5 vrk ennen pitää ilmoittaa kyseiseen toimistoon. Mikäli haluan viipyä jossakin toisessa kaupungissa yli 7 vrk, niin siellä pitää rekisteröityä uudestaan. Isoveli valvoo, vaikka mulla ei ole kuin pikkusiskoja.

Puhelinliittymän hankkimisessa meni eniten aikaa. Siellä oli täti ostamassa jotakin Samsungin galaxy-mallia ja latoi lopuksi muutaman 5000 (n. 120 €) ruplan setelin myyjän kouraan, että katteles poika tuasta. Pankki- ja nettiasiat sujuivat yllättävän nopeasti. Viikon sisällä tätä kirjoittaessani saan nämä tekstit verkkoon. Nettiliittymässä on sellainen hauska juttu, että seuraava kuukausi käydään maksamassa firman toimistoon aina kuun lopussa. Jos siis en kävele viimeistään 30.9. toimistoon setelien kanssa, niin keskiyöllä liittymäni pimenee. Aika karua. Kuun alut ovatkin toimistossa ruuhkaisia, kun ihmiset tulevan maksamaan pimenneen nettinsä toimintakykyiseksi.

Kotiin tultuani kertailin monikon partitiivin ja genetiivin muodostusta, koska jälkimmäistä pitäisi huomenna opettaa.

Urmas U. 

1 kommentti:

  1. Heps!
    Hyvä keksintö tämä blogi. Vielä en ehtinyt lukea kaikkea materiaalia, mutta se on työn alla. Toivottavasti vanhoja vitsejä on sitten mukana!

    Laitetaan lisää kommenttia, kunhan ehdin perehtyä pöytäkirjoihin. ;)

    VastaaPoista