keskiviikko 26. syyskuuta 2012

28.-29. päivä (ti 25.9.-ke 26.9)

Koko tiistain satoi, jo kolmatta päivää peräkkäin, joten sisätiloissa tuli vietettyä koko päivä. Kaupassa kuitenkin pistäydyin. Opetusta oli 2x90 minuuttia, josta ei itselleni jäänyt enää seuraavalle päivälle kestäneitä muistijälkiä. Toivottavasti opiskelijoilla on parempi tilanne.

Illaksi sain kutsun Łukaszin luokse. Istuimme iltaa Andrean ja Łukaszin kanssa, ja joimme teetä. Opin venäläisiä kirosanoja ja muumien nimiä puolaksi, mutta unohdin jo muumit. Taas meni myöhään, mutta oli mukavaa.

Keskiviikkona ei ollut taaskaan opetusta, joten sain nukkua myöhään. Ikkunasta ulos katsoessani totesin, ettei enää sada, joten se tiesi pientä kävelylenkkiä. Aamiaisen jälkeen siis kävelylle. Ilma on jo viileämpi, päivisin n. +5'C, ja tuulee aika kylmästi.

Vaikka kadut ovat päällystettyjä, niin ne ovat todella epätasaisia. Ihmettelen, kuinka venäläisnaisilla pysyvät nilkat ehjinä, kun korkeilla koroillaan sipsuttavat. Myös minihameita näkee vielä näin viileälläkin. Aika sitkeitä ovat.

Päivällä ja illalla luin ranskalaista kirjaani (Marcel Aymé: Les contes du chat perché), soittelin ja opiskelin venäjää. Anja on ystävällisesti lupautunut korjaamaan kirjoittamiani tekstejä, mistä on paljon apua opiskelussa.

Urmas U.

1 kommentti:

  1. No, täälläkin sataa. Tänään vältin kolmen tunnin koulutusluennon, kun "pääsin" kahden tunnin linturetkelle bilsanopen sijaiseksi. Ainut lintu, jonka näin oli täytetty pöllö. Jotta eipä maailmanhistoria paljon liikahtanut täälläkään.

    VastaaPoista