tiistai 4. syyskuuta 2012

5. päivä (su 2.9.2012)


Huonosti ja viluisesti nukutun yön jälkeen oli reissumieli vähän hukassa. Tiskailin ja laittelin lounaaksi sipulimunakasta. Laitettavat ruuat ovat kortilla, kun ei muista reseptejä ulkoa, netti ei toimi, että voisi tarkistaa ja vaikka muistaisinkin ohjeen, niin en löydä aineksia kaupasta. Meillä oli Andrean (=saksalainen opettaja) kanssa sovittuna pieni kaupunkikierros, sillä hän on asunut täällä jo neljä vuotta, mutta kierros peruuntui, koska Andrea on vähän kipeänä. Hän kuitenkin ohjeisti minua ikkunoiden tiivistämisessä ja löysinkin jäämistöstä siihen tarkoitukseen sopivaa materiaalia. Ikkunoissa on tosiaan tiivistämisen varaa. Yhdestä ikkunapielestä en ole vielä päättänyt, onko siinä tukko pölyä vai hometta. Kiva.

Kävin kävelylenkillä, eksyin ja jouduin tulemaan omia jälkiäni takaisin. Löysin kuitenkin musiikkikaupan! Voisi käydä kitaranrimpulan ostamassa iltojen ratoksi. Tai balalaikan! Soittelisin Kalinkaa kaiket illat ja Veerushka tanssisi. Tuhkakupissa palaisi mahorkka ja lasissa olisi vodkaa. Samovaari putputtaisi nurkassa. Välillä pikku-Irushkalle soittelisin Krokotiili-Genan syntymäpäivälaulun. Se se olisi, se!

Sitten kävin taas kaupassa. Olen vielä vähän liemessä eurojen ja ruplien muunnoksen kanssa, mutta hintataso vaikuttaa olevan täällä aika lailla Suomen luokkaa, osa tuotteista tietysti halvempia, osa kalliimpia. Leipä on halpaa ja suomalaiset tuotteet ovat törkyhintaisia: esimerkiksi Fazerin sininen on noin 5 € /levy! Kannoin tänne kuusi levyllistä Suomesta lahjontatarkoituksessa, mutta en ole oikein keksinyt, kuinka hienovaraisesti lahjat kuuluisi antaa (ettei näytä lahjonnalta se) ja keille. Yhdellä levyllä tosin lahjoin jo itseäni. Kaupassa saa (täälläkin) olla aika tarkkana päiväyksien kanssa: onnistuin pelkästään tänään ostamaan vanhoja papuja ja kermakarkkeja. Päivälliseksi improvisoin pastaa papu-pestokastikkeella.

Reissumieltä  ei kotiin tullessa ainakaan lisännyt huonosti nukkumisen ja eksymisen lisäksi se, että löysin noin kolmesenttisen hyönteisen sätkimästä ikkunalaudallani. Iik! Humanistina ja ituhippi-pasifistina en tappanut sitä, vaan vangitsin lasilla ja paperilla ja heitin toisen kerroksen ikkunasta lintujen syötäväksi.

Illalla vielä suunnittelin huomisen tunnit,  keppijumppasin ja siistin hiukset ja parran.
 Voi keturan viuhke, saisi jo netin! [teksti kirjoitettu ennen interyes-yhteyttä, toim.huom]

Tänään kuuntelussa: samat kuin edellisinä päivinä.

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti