perjantai 28. syyskuuta 2012

30. ja 31. päivä (to 27.9. ja pe 28.9.)

Torstaina oli opetusta taas totutut 2 x 90, klo 12-16. Aamupäivällä ennen töitä kävin vähän taas kävelemässä, kun oli sateeton sää. Töistä ei jäänyt ihmeempiä kerrottavia. En tosin pysty olla hämmästelemättä paikallista opiskelukulttuuria: aikuiset ihmiset tulevat tunnille tekemättä kotitehtäviä, eivät kuuntele opetusta, eivät tee tunnillakaan tehtäviä ja jos vaivautuvat jotakin kysymään, niin kysyvät englanniksi, että "joko on tauko?". Huh-huh, mitä porukkaa. On tosin ahkeriakin opiskelijoita.

Illemmalla kävin Łukaszin luona teellä. Hän on ollut nyt yli viikon ilman nettiyhteyttä, eikä nettipuljusta olla vieläkään tultu tekemään tarvittavia toimenpiteitä asian korjaamiseksi. Pieneltähän se tuntuu, viikko ilman nettiä, mutta kun yhteys koko muuhun elämään on riippuvainen netistä, niin se on aika tuskallista. Torstaina hänellä oli joku tyyppi laittamassa asuntolan langattoman verkon tunnuksia, mutta eihän ne toimineet. "This is Russia", totesi naapurini ja kohautti olkapäitään. 

Łukasz oli ollut kirjastossa käymässä, sillä hänellä on siellä syksymmällä vedettävänä puolan kurssi. Kirjaston tädit olivat ystävällisesti kertoneet hänelle, että minäkin olin käynyt kirjastossa. He olivat myös kertoneet, mitä kirjoja olin lainannut ja millä kielillä. Hyvä tietosuoja.

Illan valmistelin tunteja ja soittelin kotiin, kuten tavallisesti.


Perjantainakin oli 2x90 minuuttia opetusta. Opetuksen jälkeen kävin kaupassa hakemassa perjantaipullan ja tulin kotiin juomaan kahvit. Sitten soittelin taas vähän huuliharppua. Koneella nysväsin vähän aikaa OpenMPT-nimisen musiikkiohjelman parissa. Olen viimeksi käyttänyt tracker-ohjelmaa musiikin tekoon joskus lukiossa. Oli ihan hauskaa. Aikomuksenani on tehdä sillä taustoja, joiden päälle sitten voi soitella harppuunaa.

Illemmalla kävin Anjan kanssa ensi viikon ohjelmaa läpi. Osa opiskelijoista on harjoittelussa lokakuun, joten ainakin näillä näkymin tulevien viikkojen ohjelma on (entistäkin) kevyempi. Lukenen paljon. Kävimme myös pankkiautomaatilla, ja nyt osaan nostaa rahaa. Toistaiseksi tili vain on miinuksella. Kotiin kävellessäni juoppo yritti pummia rahaa "bussilippuun". 

Loppuillasta uskaltauduin salsa-tunnille. Viereisessä talossa alkoi keskiviikkona tunnit vasta-alkajille, ja Andrea, joka on harrastanut jo pidempään, sai minut ylipuhuttua. Opettaja oli öljylanteinen perulainen miekkonen. Tuntemuksiksi jäi, että oli ihan mukavaa siihen asti, kunnes ihan lopussa yksi pareistani onnistui sekoittamaan omatkin askeleeni niin, että en saanut enää niitä aseteltua oikeaan järjestykseen. Muutenkin oli vähän vaikeaa, kun ei ymmärtänyt ohjeita: käsiä heiluteltiin, mutta kun ei tiennyt, että pitääkö matkia vai oliko kyseessä kielto, että älkää nyt ainakaan näin tehkö. Ja yhtäkkiä tehtiinkin toiseen suuntaan. Askeleet sinänsä olivat aika helppoja oppia mallista. Alku oli siis mukava, mutta lopuksi jäi aika väyrysmäinen olo. En tiedä, menenkö uudestaan. Saa nähdä. Löytyisiköhän täältä painikämppää? Hinta on kuitenkin varsin maltillinen, noin 100 ruplaa/tunti, eli n. 2,5€. Kunnon diilerin tavoin tutustumiskerta oli ilmainen.

Urmas U.

9 kommenttia:

  1. Haha! Ei hemmetti, hauskalta kuulosti kirjastopalvelu. Täytyy olla tädeillä (tai sedillä) hirmuinen muistikortti otsassa, jotta pysyy eri ihmisten lainaukset mielessä. Oletan, että eivät sentään tarkistaneet koneelta Urmaksen lainoja. ;)

    Olin tänään yötä Hervannassa. Tämä se on sitten mainio paikka. Menee top2-listalla toiseksi heti Ylistaron jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herwood iloisine veikkoineen, on kyllä hieno kaupunginosa! Ja siellä on vielä Mikontalokin, tuo vihoviimeinen rotankolo.

      Poista
  2. Joo, kyllä on kirjasto omaa luokkaansa. Minä olen ajatellut, että meidän koulun kirjasto on hyvä. Sieltä kun haluaa lainata jotakin, joka on jollakin toisella lainassa, niin kirjaston täti katsoo koneelta ja kertoo, kenellä se on lainassa, niin voi sitten siltä henkilöltä käydä kysymässä haluamaansa opusta. (Paitsi kerran, kun haluamani kirja oli rehtorilla lainassa, niin tilattiin sitten minulle toinen kappale toisesta yksiköstä. Ei voinut rehtoria tällä asialla vaivata.) Mutta meidän kirjaston toiminta kuulostaa kovin vaatimattomalta Arkangelin rinnalla...

    VastaaPoista
  3. Pitääpä tarkistaa paikalliselta kirjastotädiltä onko täällä sama systeemi kuin siellä;) Jatka vain Urmas salsan opettelemista äläka painikämpälle haikaile! (taitaa taas joku epäillä minua robotiksi ennenkuin saan julkaistua tätä kommenttia)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa hä? Loppu meni nyt kyllä ohi. Eikä huudella sieltä vieraisiin blogeihin.

      Poista
  4. Niin, Äitee tarkoittanee sitä, kun kommentia julkaistessa pitää "todistaa, ettei ole robotti" ja kirjoittaa ruudussa näkyvä numero- ja/tai kirjainyhdistelmä, joka ei aina ole kovin helppolukuinen.

    VastaaPoista
  5. Aa, nyt tajuan. Itselläni ei moista tule, joten ei leikannut. Tässä kuitenkin aiheeseen liittyvä musalinkki:

    http://www.youtube.com/watch?v=gw4sZmeFoa8&feature=fvst

    VastaaPoista
  6. Kirjastovirkailijoilla taisi olla tylsää. :) Toivottovasti tuollaista pientä juoruilua ei esiinny esim. terveydenhuollossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Muutenkin iltarukouksiini olen lisännyt kohdan, joka kuuluu "...ja Venäjällä varjele kaikelta flunssaa pahemmalta. Aa-men."

      Poista