lauantai 15. syyskuuta 2012

18. päivä (la 15.9.2012)

Enpä maltakaan olla kirjoittamatta, vaikka suurempia ei tänään tapahtunutkaan. Heräsin klo 10 noin 11 tunnin komeusunien jälkeen, mutta peilikuvan perusteella ilman mainittavaa vaikutusta. Aamutoimien aikana totesin ilokseni, että varoituksista huolimatta sähköt toimivat normaalisti, joten sain totuttuun tapaan aamupuuron ja kupin teetä päivän alkuun.

Puuron jälkeen siivosin, mutta laattioota en ruvennu pesemähä, kun oli luntioomet kipiät. No, en vain jaksanut. Keittelin iltapäivällä linssikeittoa appeeksi ja vain olla möllötin. Anja soitti, ja sovimme, että kahdelta lähdetään käymään pankissa, joka osoittautui olevan kiinni. Sen sijaan kävelimme kaupungilla ja sain vihdoin kuvatuksi Vladimir Iljitšin eli Leninin:


Taustalla näkyy herkkää ja kaunista neuvostoliittolaisarkkitehtuuria:


Kaupungilla on nähtävissä myös kaksi panssarivaunua:




Ensimmäinen on siis tämä vaunu: http://fi.wikipedia.org/wiki/Mark_I_(panssarivaunu)#Mark_V (Mark V), ja jälkimmäinen tämä: http://fi.wikipedia.org/wiki/IS-sarja_(panssarivaunu) (IS 3)

Tässä Arkangelin ainoa pilvenpiirtäjä:



Kävimme myös kahvilla Blinitalossa, jossa lättyjen kyytipojaksi voi ostaa kannullisen Cuba libreä tai sangriaa.  Taustalla soi melko lujalla Jamiroquai-tyylinen acid jazz. Mielenkiintoinen kokemus. Kahvi ja blinit mansikkahillon kera olivat makoisia. Käveltyä tuli reilusti, sillä kotona olin vasta viideltä, ja kahvilareissu oli pikainen visiitti. Tuntuu, että täällä tunnin yhdensuuntaista kävelymatkaa johonkin ei pidetä vielä etäisyytenä eikä minään.

Kotiin palattuani kiusasin naapureita soittamalla huuliharpulla Piippolan vaaria ja Can Cania. Loppuillan skypetin Suomeen.

Urmas U.

4 kommenttia:

  1. Arvostan luntioomet-sanan käyttöä ja kuvia neuvostoarkkitehtuurista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)

      Pyrin pitämään kameraa mukana kaupungilla, joten lisäkuvia tullee.

      Poista
  2. Piippolan vaari on epäilyttävää omistavan luokan musiikkia, koska vaarihan uhittelee omaisuudellaan siinä jatkuvasti. ;) On talo ja mitä kaikkia...

    Terveisiä Turusta. Iltalenkillä paikalliset hieman ihmettelivät toimintaani keskusta-alueella klo 22.00, mutta sama kai se on missä sen lenkin juoksee ja milloin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja kuulostaa pohjalaiselta ukolta, kun leveilee itikoiden määrällä: "muu-muu siellä, muu-muu täällä, joka puolella muu-muu...". Hyvä, että selvisi tämänkin laulan ideologinen luonne. Jatkokurssiksi suosittelen seuraavaa: http://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Read_Donald_Duck (löytyy suomennettunakin) :)

      Varsinkin viikonloppuna tuohon aikaan saa varmasti kaupungin keskustassa mukavasti (kannustavaa) palautettakin. :)

      Poista