tiistai 4. syyskuuta 2012

2. päivä (to 30.8.2012)


Nukuin pitkään ja otin muutenkin lunkisti. Pelailin pasiansseja ja muita koneen valmispelejä sekä kuuntelin Rory Gallagherin Deuce-albumia (1971). Varsin kelvollista bluesrockia yhdellä kaiuttimella kuultunakin. Niin, 2010-luvulta oleva kannettavani on tosiaan äänentoistoltaan mallia mono. Toistaa siis uskollisesti 60-luvun alkupuoliskon levytykset, mutta myöhempien levyjen kanssa joutuu kompromisseihin. Muistakaapa siis, rakkaat kanssaihmiset, tarkistaa kannettavanne kaiutinten lukumäärä ennen lopullista ostopäätöstä.

Lisäksi päivällä opiskelin vähän venättä. Lounaaksi pastaa ja punaista pestoa. Gourmet’ta. Viiden aikaan tapasin kollegani Anjan (=Anna), joka näytti suomen luokan ja materiaaleja. Luokka oli kiva ja sijaitsee täsmälleen oman asuntoni alapuolella. Nyt ei voi paljon työmatkasta valittaa. Luokassa on myös uudet ikkunat ja kunnon patterit, joten se on kuulemma talvellakin lämmin. Rakennuksen vahtimestarit käyvät kuulemma öisin nukkumassa siellä, niiden koppi on melkein luokan vieressä.

Luokasta sain myös edellisten lehtoreiden perintötavaroita. Etenkin jeesusteipistä ja vedenkeittimestä olin ilahtunut. Kuulin myös, että edeltäjälläni oli kimppaimuri saksalaisen kollegan kanssa. Vaikka en Siivous-Into Pii olekaan, niin talouden luuta on kyllä sitä luokkaa, että itku pääsee, jos sillä pitää siivota.

Illalla kävin kaupassa. Ympäristöstä saa aika ankean vaikutelman: talot ovat huonossa kunnossa ja roskia ja lasinsiruja on suht paljon. Vierauttavaa vaikutelmaa lisää se, ettei juuri ymmärrä, mitä kylteissä lukee ja mitä ihmiset puhuvat. Tuntuu, että perinteinen luokkahuoneopetus ei ole ainakaan venäjän opintojeni osalta valmistanut mitenkään todellisen maailman kielenkäyttötilanteisiin ja teksteihin. Aika raju kokemus. Laulun sanoin: ”Oo-oo olen alien, olen täysin ulkopuolinen, olen turkulainen Helsingissä.”

En koko supermarketista löytänyt vessapaperia. Onkohan sille joku oma kauppansa? Paperia täytyy joka tapauksessa löytyä huomenna, terveisin nimim. ”viimeisiä viedään”. Teeosasto on kaupassa massiivinen. Kananmuniakin ostin, mutta en tiedä, onko niiden päiväys munimis- vai parasta ennen -päiväys. Oli kumpi oli, mutta se oli 5 päivää sitten. Asia selvinnee ensimmäistä munakasta laittaessa. Illalliseksi keittelin rehelliset kaurapuurot margariinisilmän kera. Ostin muuten Raision margariinia, kun en muista saanut tolkkua. Myynnissä oli myös ilman rasiaa, pelkässä muovikelmussa olevia voikönttejä. Ostin Raisiota.

Loppuillan ratoksi tiskailin astioita. Kuten sanottua, lämmintä vettä ei tule, joten tiskaus on nykyajan työpaikkajargonilla ilmaistuna ”haasteellista” (lue/läs: vittumaista). Keittelin siis kattilalla vettä ja lantrasin saaveihin pesu- ja huuhteluvedet. Reilu tunti meni hyvinkin vesiä keitellessä. Itse tiskaaminen menikin sitten aivan heittäen. Vedenkeittimeen en halua hanavettä sotkea, sillä se ei ole juoma- eikä kai edes ruuanvalmistuskelpoista. Aika voimakas raudan haju siinä onkin.

Tänään kuuntelussa: Rory Gallagherin Deuce-levy (1971). Oivaa bluesrockia ja erityylisiä biisejä (Mistähän muuten b tulee biisiin? Englanniksi kuitenkin (käsittääkseni) piece.) On tilutusta, vongutusta, slaidi-juttuja ja vähän jatsimpaakin tatsia. Urmas arvostaa.

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti