lauantai 8. syyskuuta 2012

11. päivä (la 8.9.)

Nukuin myöhään ja aamupalan jälkeen hipsin suomen luokkaan, jossa Anjan piti olla ottamassa vastaan opiskelijan rästitenttiä. Anja olikin siellä, mutta opiskelija oli tullut aamulla paikalle ja sanonut, ettei osaa mitään eikä halua tehdä tenttejä. Ei sitten. Venäjällä on aika tiukka systeemi tenttien suhteen: on tietty päivämäärä kurssin päättymisen jälkeen, mihin mennessä kurssin tentti pitää olla suoritettu hyväksytysti tai ulos yliopistosta tai vuoden päästä uudelleen kurssille.

Päivällä keittelin kahvit. Maitopussiformaatti osoittautui haasteelliseksi käyttää. Ensimmäinen vesitynnyri (20 l) loppui muuten eilen. Aika tasan viikon päiviksi se riitti juoma- ja ruuanvalmistusvesiksi. Sitten siivosin. Imurinlainaamismahdollisuudesta olen enenevissä määrin kiitollisempi, sillä asunnossa valmiiksi olleet siivousvälineet ovat kuvassa alla.





Päätin pestä lattiatkin. Moppini vain oli, edesmenneen valmentajani suosimaa ilmausta käyttääkseni, säälittävän ja naurettavan rajamailta, joten aivan priimajälkeä ei tullut. Pesuveden sain kuitenkin likaiseksi.

Illalla opiskelin venäjän prepositioita ja skypäitin.


Tässä pari lisäkuvaa, jotka otin heti tulopäivänä. Nyt minulla on jo mattojakin lattiassa. Ensimmäisessä kuvassa näkyy teippivirityksiä, jolla muovimatto on kiinni toisessa muovimatossa.



TV:n kohdilta samalta huoneesta:




Kylppärin putkistoa:



Kämppikseni herra Kaappinen kekkos-rilleineen:



Ja vielä yksi kuva Pietarista Laatokan asemalta ennen junan lähtöä:



Yritän saada lähipäivinä kaupungiltakin vähän kuvia. Loppuun venäläinen versio suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen -mallin vitsistä.

Venäläiset, ranskalaiset ja amerikkalaiset kilpailevat siitä, kuka pystyy istumaan pisimpään kylmiössä, joka on täynnä vodkaa ja pientä purtavaa. Päätetään, että kylmiöön päästetään kerrallaan kaksi ihmistä. Ranskalaiset ja amerikkalaiset eivät kauan kestäneet. Tuli venäläisten vuoro. Menee tunti, toinen, kolmaskin. Muut päättävät varmistaa, etteivät venäläiset ole jäätyneet. Ovi avataan, mutta avaaja saa oven päin naamaansa. Sisältä kuuluu:
- Ihan oikein sille.
- Totta kai. Muutenkin on kylmä ja ne vielä avaavat oven.

Urmas U.

4 kommenttia:

  1. Kiva nähdä, millainen on "uusi kotisi"! :) Niiden maisema-/kaupunkikuvien sekaan voisit ujuttaa kuvan myös maitopussista! Jäi vaivaamaan, miltä sellainen systeemi näyttää...:))

    VastaaPoista
  2. Muistelen hämärästi, että mummin kaapista löytyi joskus sellainen kannu, johon maitopussi laitettiin. Pikaisen tiedonhaun jälkeen löytyi sitten Youtubesta maitopussin käyttöohjekin:

    http://www.youtube.com/watch?v=h2BmxvPzKpw

    Siinä Urmaalle siis apua maitopussiformaatin haltuunottoon. Mutta tietysti haluamme blogiin kuvan myös aidosta venäläisestä maitopussista!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Jep. :) Useimmitenhan ilmaus kuvasi meidän (tai "ukkojen") peliä. Kevyet mullat.

      Poista