torstai 29. marraskuuta 2012

92. ja 93. päivä (ke 28.11. ja to 29.11.)


Keskiviikko alkoi niin, että nukuin vielä sikeästi, kun oveen koputettiin. Kun sain silmäni auki, mietin peiton alla, että jaksanko mennä avaamaan. Päätin jaksaa.  Kun olin saanut kiskottua vaatteet päälle ja pääsin ovelle asti, niin eihän siellä enää ketään ollut. Jatkoin aamutoimia, kunnes hetken kuluttua kuuluu taas koputusta. Ovella on nainen respasta, ja hän kysyy, että voivatko he tulla tänään ottamaan mitat lattiasta. Olen vähän kärttyinen, että juuri nytkö niitä mittoja pitää tulla ottamaan ja jokaisessa vastauksessani tuon esille, että olin vielä nukkumassa. Tulkoot mittaamaan. Ihmettelen, että mikä hoppu asialla on, kun olen kuitenkin koko tammikuun täältä poissa.

Luen sähköpostin ja Anjalta saamani viestin ennen töitä ja alan ymmärtää kiireen. Asuntolan väki pelkää, että mikäli lattiaremonttia ei tehdä tänä vuonna, siihen luvattuja rahoja ei välttämättä saa enää ensi vuonna. Hoh, mitä hommaa. Lupaudun respassa muuttamaan lattaremontin tieltä evakkoon viikoksi kerrosta ylemmäksi. Ilmeisesti muutto on jo tulevana viikonloppuna.

Ennen töitä kurkkaan vielä lämpömittaria: -15⁰C! Pakkanen yllätti ulkomaanlehtorin! Katso kuvat!

Töitä on 3x90 minuuttia. Töiden ”kohokohta” on, kun yksi opiskelija tuskastuu tekemäänsä virheeseen antamassani sanastomonisteessa, tuhahtaa ”fuck this bullshit!”, ottaa nyrkkiotteen mustekynästään ja suttaa tehtävän kuin viisivuotias. Voi änkeröinen.

Illalla vastailen liutaan sähköposteja. Suomalainen työnantajani kertoo, että paikallinen yliopisto olisi halukas pitämään minut täällä toisenkin vuoden. Ilmoitan, etten ole käytettävissä. Kalifiksi kalifin paikalle halajavat, alkakaa puunata hakemuksianne. Loppuillasta teen vielä kunnon lihaskuntoharjoituksen.

Torstaiaamuna puoli seitsemältä pärähtää soimaan palohälytys. Happy happy, joy joy. Vietän päivän varsin rauhallisesti.  Opetusta on vain jalkapallo-ottelun verran. Iltapäivällä puhelin soi ehkä ensimmäisen kerran kahteen viikkoon. Mila kysyy, että olenko tietoinen kahden tunnin kuluttua alkavasta pohjoismaisesta juhlasta. En ole. Hän kertoo, että Suomesta kertova esiintyjä on peruuttanut. Olisinko halukas tulemaan pitämään Suomeen liittyvän esityksen parin tunnin varoitusajalla? Kunpa voisinkin, mutta en halua. Itse menisin, mutten mene. Syistä jotka voisin mainita, mutten mainitse.

Illalla kuuntelen Lester Youngin balladeja, syön keksejä ja luen kirjaa.

Urmas U.

8 kommenttia:

  1. Haha!
    Nyt pitää laittaa mol.fi-sivusto kotisivuksi, kun tuo pesti tulee auki. Jooeivaineskaa... Vai olisko hyvät lenkkimaastot? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maastoista en tiedä,kun ei ole edes puiston puistoa, mutta jos tykkää juosta puisilla jalkakäytävillä harmaiden kerrostalojen keskellä, niin sitten on! :)

      Poista
  2. Siinähän olisi oiva paikka valmistautua Moskovan MM-kisojen maratonille. Tosin kisat ovat jo elokuussa 2013, jotenpa ei taida ehtiä.

    VastaaPoista
  3. Moskovan kisoista tulikin mieleeni Moskovan olympialaiset 1980. Siellähän 10 000 meetterin finaalin tulosliuska oli kisan jälkeen seuraavassa muodossa:

    1. Miruts Yifter ETH 27:42.7
    2. Kaarlo Maaninka FIN 27:44.3
    3. Mohammed Kedir ETH 27:44.7
    4. Tolossa Kotu ETH 27:46.5
    5. Lasse Viren FIN 27:50.5

    Ja Vainion Martti häpeällisesti vasta 13:s. Siis Olympiafinaalissa kolme suomalaista ja vain yksi mitali! Ja kaiken lisäksi Etiopilaiset pitivät meitä pilkkanaan.

    Vitosella Maaninka kolmas ja Vainio taas vasta 11:s. Veikkaan, että ainakin Vainio sai kotimaassa melkoisesti paskaa näin luokattomista esityksistä, niin kuin oikein onkin!

    Ja oliko doupattu? No, vähän saattoi olla joo, mutta joka aikakaudella on omat energiajuomansa.

    Jos Moskovan MM-kisojen ensi kesänä on finaalissa edes yksi suomalainen, niin tanssin taloyhtiön pihalla letkajenkkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovaa on ollut suomalainen juoksuosaaminen, ei voi muuta sanoa. Koskeeko letkajenkkalupaus vain kestävyysjuoksun finaaleja vai myös muita lajeja? :)

      Poista
    2. Joo, huomasin itsekin tuon haman. Ehdottomasti koskee vain kestomatkoja, joiksi luen: 800m, 1500m, esteet, 5000m, 10000m ja maraton. Pienenä myönnytyksenä lasken myös naisten vastaavat matkat mukaan! Kävelyä en laske kestävyyslajiksi, vaan eräänlaiseksi huumorilajiksi. Huumoriakin pitää olla!

      Poista
    3. No, maratonia ei voi laskea finaaliksi, kun sinnehän pääsee aika kepeästikin mukaan, ainakin naisissa yleensä. Että se maratonin 55:s sija ei vielä käynnistä letkistä pihamaallamme!

      Poista