lauantai 17. marraskuuta 2012

80. ja 81. päivä (pe 16.11. ja la 17.11.)


Opetusta oli perjantaina 3x90 minuuttia, kohokohtana ehkä ruumiinosia opiskeltaessa kuunneltu ja leikitty Fröbelin Palikoiden Jumppalaulu. Se soikin nyt päässä jo kolmatta päivää. Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat…

Kauppareissulla pääsin automaatille varmistamaan epäilemäni asian: palkkaa oli tullut vähän. Kunpa pystyisin itse hoitamaan asian, mutta joudun sanomaan, että tule apuun, Anja!

Torstaina ihmettelin, kun tekstiviestien lähettäminen ei onnistunut ja perjantaina toistui sama juttu, kunnes syykin selvisi: saldo oli päässyt nollille. Ensimmäisessä 200 ruplan latauksessa täytyi olla jotakin kaupantekijäistä mukana, sillä se kesti melkein 2 kuukautta ja nyt sama 200 ruplaa meni muutamassa viikossa.

Illalla säästin naapureiden hermoja ja jätin huuliharputtelut väliin. Sen sijaan harjoitin lihaskuntoa. Taisi olla jo toinen kerta viikon sisään. Olen kehittänyt kuntoiluun tilapäisvälineet: käsipainojen virkaa toimittavat vedellä täytetyt limsapullot, ja keppijumppakeppinä käytän toistaiseksi tunnistamatonta siivousvälinettä. 20 litran vesitynnyri on varalla, jos oikein innostuu.

Lauantain vastaisen yön nukuin rauhattomasti ja kaiken kruunuksi heräsin aamulla palohälytykseen. Antakee armoa. Päivästä muodostui kuitenkin ihan hyvä, sillä kävin ulkona hengittämässä raikasta keskikokoisen teollisuuskaupungin ilmaa, pesin pyykkiä, soittelin ja opiskelin venäjää. Venäjän opiskelun suhteen olen viimeisen kuukauden vaeltanut pimeässä motivaatiolaaksossa. Se on sikäli sääli, että nyt olisi ensimmäistä kertaa kielenopiskeluhistoriani aikana mahdollista harjoitella kieltä pelkästään menemällä ulos. En jaksa kuitenkaan asiaa murehtia. Opiskelen mitä opiskelen.

Kävelylenkillä poikkesin paikallisessa kännykkätarvikekaupassa ja onnistuin kun onnistuinkin lataamaan liittymäni. Oli voimaannuttava kokemus, kun sai jotakin edes tehtyä ilman apua.

Lopetan vitsillä:

Ranskalaiset ja englantilaiset päättävät kaivaa tunnelin Englannin kanaalin ali. He alkavat valita urakoitsijaa. Amerikkalaiset ehdottavat, että tunnelia aletaan kaivaa kahdesta päästä ja he takaavat, että päät osuvat 15 metrin päähän toisistaan. Työhön menisi kaksi vuotta. Japanilaiset ehdottavat samaa, mutta poikkeama on vain 5 metriä ja aika yksi vuosi. Silloin astuu esiin venäläinen metroasiantuntija ja sanoo:
-          Kaivamme kahdelta puolelta, kaksi viikkoa. Mitään emme takaa, mutta tunneli saadaan – ehkä kaksikin.

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti