tiistai 27. marraskuuta 2012

90. ja 91. päivä (ma 26.11. ja ti 27.11.)


Viikko alkoi 12 tunnin unilla. Nyt näyttää tulleen tavaksi, että kun nukun, nukun, ja kun kukun, kukun. Saisi unirytmi normalisoitua.

Maanantai oli opetukseton päivä. Kävin kuitenkin kahdelta seuraamassa opiskelijoiden järjestämää konferenssia, jossa laitoksen opiskelijoilla oli pieniä esitelmiä. Yleisöä oli noin 60 henkeä ja tilaisuus pidettiin normaalissa luokassa. Oli aika tiivis tunnelma. Esitykset olivat venäjäksi, joten yleisesti ottaen ymmärrykseni jäi vähän hataralle pohjalle. Suomen opiskelijoiden esitykset olivat Suomi-aakkoset (Suomeen liittyvä sana jokaisella kirjaimella) ja pieni kyselytutkimus, jossa kysyttiin, mitä venäläiset, jotka eivät opiskele suomea, ajattelevat Suomesta ja suomalaisista. Ehkä hauskinta jälkimmäisessä esityksessä oli se, että löysin oman nimeni tunnetuimpien suomalaisten listalta. Keräsin kai yhtä paljon mainintoja kuin Teemu Selänne. Voinee siis sanoa, että olen ulkomailla huomattavasti tunnetumpi kuin Suomessa.

Illalla toistin turvallisia rutiinejani, siis luin, soittelin Suomeen, jumppasin ja soittelin huulharppua.

Tiistaina oli oleskeluni pakkasennätys, -11’C. Opetusta oli taas vain yksi 90-minuuttinen. Opiskelijoilta kyselin käännöstä eilisestä esityksestä. Sain kuulla, että suomalaiset ovat parrakkaita, vaaleahiuksisia, sinisilmäisiä ja hiljaisia. Joku oli myös vastannut, että suomalaisella on puukko kädessä ja katsoo ikävästi. Olikohan omakohtaista kokemusta? Aika lailla yleisen stereotypian mukaisia vastauksia siis. Toivottavasti en joudu vastaamaan, mitä suomalaiset ajattelevat venäläisistä. Siinä saa sitten kiemurrella. Tai voi myös yrittää harhauttaa: ”Suomalaisten mielipide venäläisistä on… katsokaa, kolmipäinen apina! Jaa, meni jo. Sitten kielioppiin!”

Töiden jälkeen kävin kävelyllä. Kylmältä tuntui keli. Ruuaksi väänsin chili sin carnea, mutta makuelämystä latisti eittämättä se, että kaupasta ei saa tolkullisen hintaista tomaattimurskaa, joten joudun käyttämään pyreetä. Murska maksaa yli 3€ tölkki, ja tuoretomaatit ovat kovin hailuja.

Loppuilta menikin pääosin huomisen töitä valmistellessa.

Urmas U.

2 kommenttia:

  1. Sinusta on sitten tullut Arkangelin suomalainen julkkis! Onnea vaan! Toivottavasti et ole puukkoa näyttänyt ja katsonut ikävästi, "se olis vähä rumaa" (vaikka ootkin läheltä Härmää).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puukot jäivät muuttolaatikoihin Suomeen, joten en ota vastuuta tästä.

      Poista