sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

168. - 170. päivä (pe 29.3.-su 31.3.)


Perjantaina oli tosiaan opetusta 8 h. Onneksi sentään oli pitkä tauko kolmannen ja neljännen 90-minuuttisen välillä, joten ehdin syömään. Nelosille jakamani novelli oli osoittautunut  vaikeasti avautuvaksi, joten kävimme sitä yhdessä läpi. Sovimme, että ensi viikolla juhlistamme heidän viimeistä opiskeluviikkoaan teellä ja kakulla. Itse aion juhlia pienessä mielessäni myös sitä, että ryhmä, jolla ei ole ollut käytössä oppikirjaa ja joka siten on teettänyt juukelisti valmistelutyötä, poistuu lukujärjestyksestä.

Sen verran otti pitkä työpäivä voimille, että en kävelylenkin lisäksi tehnyt oikein mitään, paitsi että illalla kävin karhuamassa Łukaszilta moppini takaisin. Ostin mopin joskus syksyllä, ja se oli käyttämättömänä kaapissani, kunnes naapurini lainasi sen joskus marraskuussa. Koin nyt aiheelliseksi pyytää sen takaisin. Oikeastaan olin pyytänyt sitä jokunen viikko takaperin, mutta 5 metrin matka ovelta ovelle tuntui ottavan aikansa. Siis: jos moppi ei tule ulkomaanlehtorin luo, on ulkomaanlehtorin mentävä mopin luo. Kuten lähes puolen vuoden laina-ajasta voi päätellä, en ole kovinkaan innokas lattioiden pesijä.

Lauantain suurin saavutukseni oli perusteellinen siivous: imuroin, pesin lavuaarit, pöydät ja lattiat. Moppini vain osoittautui laadultaan aika kehnoksi. Toinen rättiosan paikallaan pitävistä tarranauhoista oli lainassa jo irronnut, mutta onneksi se piti, kun sen kunnolla painoi takaisin kiinni. Varsikin oli lötkö kuin ensimmäisen sukupolven sählymailoissa. Tämän siitä saa, kun ostaa halvinta. Eipä sillä, tällä lattianpesuaktiivisuudella pärjään varmasti tälläkin.

Päivällä kävin jälleen kävelemässä. Keli on taas niin keväinen. Päivän auringossa olevat jalkakäytävät alkavat olla nyt puolittain sulat, mutta varjossa olevat ovat vielä umpijäässä.  Toppatakki ja pipo ovat jo vähän liikaa.

Illalla luin Kristiansenin kirjaa ja tein siitä muistiinpanoja. Loppuillasta innostuin vielä ahkeroimaan lihaskuntoharjoituksen. Ugh!

Sunnuntaina en tehnyt oikein mitään erityistä: luin, kuuntelin musiikkia, kävin kävelyllä. Maaliskuu lusittu. Jepujee!

Lopetan pitkästä aikaa vitsiin:
Lääkäri: - Minulla on huonoja uutisia. Pelkään, että teillä on aids.
Potilas: - Onko minulla mitään toivoa?
Lääkäri: - Pelkään, ettei ole.
Potilas: - Mutta te ette voi antaa minun kuolla! Teidän täytyy auttaa minua! Teidän on pakko määrätä jotakin lääkettä.
Lääkäri: - Aidsiin ei ole parannuskeinoa, mutta ehdotan teille yhtä hoitomuotoa. Määrään teille mutakylpyjä.
Potilas: - Auttaako se?
Lääkäri: - Ei, mutta totutte multaan.

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti