torstai 28. maaliskuuta 2013

166. ja 167. päivä (ke 27.3. ja to 28.3.)

Blogini on ylittänyt 8000 lukukerran rajan. Kiitos ja kumarrus kaikille lukijoille!

Remonttikärsimykset jatkuvat. Nyt laitetaan laajakaistapiuhoja koko taloon, ja niille asennetaan peitelistoja ja porataan läpimenoaukkoja seiniin. Plääh!

Opetusta oli tavalliset 4 h. Kolmosten kanssa jatkettiin imperfektin opiskelua, ja nelosten kanssa jatkui Maantuntemus. Töiden jälkeen kiiruhdin sitten kirjastoon Chopinin keikalle. Tarkemmin sanottuna tänä vuonna piti olla jokin Chopinin merkkivuosi (en kyllä Wikipedian antamien tietojen pohjalta ymmärrä mikä), ja sen kunniaksi kirjastossa järjestettiin konsertti, jossa soitettiin Chopinin musiikkia. Naapurini Łukasz oli ollut mukana järjestämässä tilaisuutta, ja hän kutsui minut esitykseen. Muu ohjelmistossa ollut musiikki oli Debussya ja Brahmsia. Kaikki kuullut teokset olivat siis sävellyksiä soolopianolle. Klassinen musiikki ei ole aivan lempimusiikkiani, ja nytkin monet äkilliset dynamiikan vaihtelut tuntuivat kovin itsetarkoituksellisilta. Kauniit melodiat vaihtuivat yhtäkkiä ukkosmyrskyyn. Aivan sama kuin elokuvan leikkaisi kesken verkkaisen sunnuntaiaamun suoraan toimintaelokuvan päätöskohkaukseen. En vain tajua. Sen sijaan Chopin oli ainakin osallistujamäärästä päätellen paikallisen poliisijaoksen mieleen. Koko takarivi oli täynnä koppalakkeja.

Torstaina kävin enemmän keskusteluja venäjäksi kuin pitkään aikaan. Olin aikonut aamupäivästä ennen töitä käydä kaupassa ja maksamassa ensi kuun nettilaskuni, mutta kun olin tekemässä lähtöä, kaapelinvetäjät koputtivat oveen ja kysyivät, että voivatko he tulla asentamaan kaapelin asuntooni. No, rehellisyyden nimissä on sanottava, että ymmärsin vain sanat johto ja internet ja päättelin loput. Totesin työmiehille että selvä. Nyt minulla on sitten uusi pieni pömpeli huoneen nurkassa, ja johto sinne tulee siististä listan alla. Internet sieltä alkaa pulputtaa vasta, kun koko talon asennukset ovat valmiit. En pidätä hengitystä odottaessani.

Iltapäivällä oli töitä taas 4 h. Aika pitkän tovin näytti, että menee yksityisopetukseksi, mutta lopulta sitten tuli toinenkin opetettava. Teimme lähinnä suullisia harjoituksia. Välillä sai korottaa ääntä aika lailla, että sai melun läpi asiansa huudettua.

Töiden jälkeen kävin maksamassa nettiliittymäni ATK:n toimistossa ja kävin taas keskustelun venäjäksi. Sitten pääsin viimein kotiin syömään. Liian pitkä aika ilman ruokaa kaiketi aiheutti sen, että loppuillan oli veto poissa. Luokasta kävin hakemassa sinne unohtuneita kirjoja ennen kuutta, ja sähköputkimies siellä keräili vielä romujaan. Sain kysyttyä, että joko lopetitte ja poikkeuksellisesti ymmärsin vielä vastauksenkin. Poistuessani alakerran vaksi vielä huikkasi, että täällä on sulle remonttimiesten jättämä luokan avain. Ymmärrän edelleenkin vain murto-osan, mitä sanotaan, mutta olen kehittynyt arvaamisessa ja päättelyssä.

 Loppuillasta piti vielä vähän suunnitella tunteja, sillä perjantaina on 8 h opetusta. Plääh!

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti