sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

162. ja 163. päivä (la 23.3. ja su 24.3.)


Lauantaina siivosin, kävin lenkillä, luin Mailer-kirjaa ja pidin Thelonious Monk -teemapäivän. Päivällä kuuntelin Thelonious Monk Plays Duke Ellington -levyä. Tykkään monesta Ellingtonin sävellyksestä, ja Monk on niin omaa lajiaan pianistina, että allekirjoittaneenkin peltikorvilla tunnistaa hänet välittömästi, joten yhdistelmä on mainio. Illalla vielä katselin Youtubesta Monkista tehdyn dokumentin nimeltä Straight, no Chaser. Se oli lähinnä konserttikatkelmista koottu. Monkin tatsi pianoon on, Wikipediaa lainatakseni, ”highly percussive”, ja oli mielenkiintoista nähdä, näyttääkö hänen soittonsa yhtä hauskalta kuin se kuulostaa. Näytti! Kesken soiton hän saattoi alkaa kaivaa nenäliinaa takataskusta, ja soitteli sen aikaa yhdellä kädellä, välillä karkasi lavan eteen ottamaan tanssiaskelia ja sitten pingersi takaisin. Ja käytökseltään tietenkin kunnon eksentrikko: välillä oli kotona päiväkausia puhumatta eikä aina edes tunnistanut poikaansa. Monk-untuvikoille suosittelen joko edellä mainitsemaani Ellington-rieskaa tai Blue Note -yhtiölle 40-luvun lopussa ja 50-luvun alussa levytettyjä Genius of Modern Music vol. 1:tä ja vol. 2:ta. Molemmissa on lyhyitä, kolmen minuutin biisejä, joita kärsimätönkin jaksaa kuunnella!

Pitkän tauon jälkeen innostuin taas soittamaan huuliharppua. Naapurit varmasti kiittävät! En kuitenkaan tepsuttele korkokengillä keskellä yötä tai poraile reikiä seiniin, joten koen, että tasoihin menee.

Sunnuntaina jatkoin Kristiansenin Tehokkaita oppimisstrategioita -kirjan kanssa. Olen edelleen hyvin vaikuttunut kirjasta. Työpaikkojakin selasin, mutta en oikein löytänyt mitään kiinnostavaa. Yritän olla ahdistumatta asiasta. Hakemista vaikeuttaa sekin, että en täältä noin vain pinkaise mahdolliseen haastatteluun.

Iltapäivällä kävin kaupassa, ja eikös kassan kortinlukulaite vetänyt aivan jumiin kohdallani. Jono seisoi, ja jonon hänniltä huutelivat kassan tytölle, että mikä maksaa. Koko ajan oli kauhea kuumotus päällä, että kohta tyttö alkaa tietenkin kovasti kysellä jotain. Onneksi se kysyi vain, että eihän sulla ole käteistä. Oli. Pitää kaiketi käydä huomenna automaatilla katsomassa, että summa ei ole mennyt myös kortilta.

Lounaan jälkeen suunnittelin Maantuntemus-kurssini ”käytännön tunteja”. Kurssi koostuu siis kahdesta osasta: luennot ja harjoitukset. Luento-osuuteen on helppo haalia materiaalia, mutta harjoitukset ovat teettäneet enemmän työtä, koska ryhmän sisäiset tasoerot ovat niin suuret. Jos menee heikoimpien mukaan, tehtävistä tulee muille liian helppoja, jos taitavampien mukaan, heikot eivät saa mitään tehtyä.

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti