perjantai 8. maaliskuuta 2013

146. ja 147. päivä (to 7.3. ja pe 8.3.2013)


Torstaina vierailijallamme oli jälleen 2x90 minuuttia opetusta. Osanottajistossa oli käynyt kato, ja paikalla oli vain kaksi opiskelijaa. Ikävää, mutta minkäs teet. Varsinaisten tuntien jälkeen järjestimme luokassa vapaaohjelmaisen illanvieton, jossa tarkoituksena oli jutella, juoda teetä, kuunnella musiikkia yms. Sekin vähän latistui, kun paikalle ei tullut yhtäkään opiskelijaa nykyisistä ryhmistä. Sen sijaan kolme jo valmistunutta opiskelijaa kävi paikalla. Jälkikäteen ajatellen tilaisuuden ajankohta ei ollut hyvä, sillä perjantaina oli kansainvälinen naistenpäivä, joka on Venäjällä yleinen vapaapäivä ja isohko juhla. Ehkä ihmiset olivat juhlimassa ystävien kanssa tai matkustaneet kotiin pitkäksi viikonlopuksi. Mennös ja tietäös.

Täten joimme teetä ja keskustelimme pienellä porukalla. Mukavaa oli silti, ehkä peräti mukavampaa. Keskustelumme pyöri paljon kielien ja lainasanojen ympärillä. Aika ymmärrettävää, kun neljä kielenopettajaa kokoontuu. Illaksi Anja oli varannut meille pöydän tutusta, mutta mainiosta Трескоед-ravintolasta. Söin tällä kertaa alkuruuaksi valkorouskuja perunoiden ja smetanan kera ja pääruuaksi lohipelmeneitä. Vaikka en yleensä madonlakeista juuri piittaa, mutta nämä olivat hyviä. Ja pelmenit! Suu vettyy vieläkin.

Perjantai oli taas kansallinen vapaapäivä. Meidän ohjelmassamme oli vierailu Малые Корелы -ulkoilmamuseossa, jonne siis on kerätty vanhoja puurakennuksia Arkangelin ”läänistä”. Sää oli kiva, rakennukset hienoja ja sai raitista ilmaa. Hyvä reissu siis. Tässä seurueemme Yrjö, Anja ja Mila (allekirjoittanut kameran takana):



Kuulin myös matkalla, että Arkangelissa ollut amerikkalainen Louis oli saanut tarpeekseen kylmästä ja pakannut laukkunsa. Ei siis ihme, ettei ole tullut törmäiltyä. Sääli, mutta ei maha mittään.

Museovierailun jälkeen Anja kutsui meidät luokseen borssille. Anjan kasvisborssi löi noin viikko sitten ostamani ukrainalaisen pakasteborssin 6-0. Mainiota, varsin mainiota. Valmistuskaan ei kuulostanut vaikealta. Koittanen itsekin. Illalla kävimme vielä teellä Anjan luona. Kaiken kaikkiaan olen enemmän kuin tyytyväinen, että tulimme kutsuneeksi vieraamme Arkangeliin. Viikko oli hieno ja naurettua tuli paljon.

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti