perjantai 1. maaliskuuta 2013

138. – 140. päivä (ke 27.2.-pe 1.3.2013)


Tämänkertaisessa blogipäivityksessä ulkomaanlehtori puhuu monomaanisesti maalauksesta ja yrittää ajatella positiivisesti.

Kuten mainitsin aikaisemmin, kävin maanantaina maalarin kanssa keskusteluntapaisen maalausaikataulusta. Aikataulun mukaan, mikäli oikein ymmärsin, maalauksen ei pitänyt alkaa tällä viikolla. Respassa sanottiin, että maalaus alkaa perjantaina. Tässä vaiheessa reissua olisi pitänyt jo jotakin oppia. Siispä kun keskiviikkona sain silmät auki, niin ensiksi nokkaan tunkee maalin löyhkä. Heh, näin suunnitelmat muuttuvat. Ajattelin, että töiden jälkeen "haistelen tilannetta" ja mietin, että vaihdanko jo majapaikkaa. Töihin mennessä tuli sitten pieni takaisku, kun jouduin luovuttamaan maalauksen ajaksi saamani varahuoneen avaimen. Tarvitsivat sitä jollekin hotelliin tulevalle asukkaalle. Respasta luvattiin antaa toinen huone tilalle, kun tarvitsen.

Keskiviikkona oli tosiaan taas pitkästä aikaa opetustakin. Opiskelijat olivat kaikki paikalla ja tunnitkin menivät mukavasti. Töissä siis kaikki mukavasti. Illan käytin taas opiskeluun ja netissä roikkumiseen. Kävelylläkin kävin. En ruvennut muuttamaan toiseen kämppään, kun käytävästä maalattiin vasta kattoa ja täällä käytetty kattomaali ei juuri haise.

Torstaina alkoi sitten varsinainen seinien maalaus. Sää oli heilahtanut parikymmentä astetta pakkasen puolelle, mikä rajoitti tuuletusmahdollisuuksia kovin. Kävinkin heti aamupäivästä pyytämässä avaimen. Sain huoneen yhtä kerrosta ylempää. Huone vaikutti ihan menettelevältä. Kannoin kamppeet sisälle ja asetuin taloksi pariksi tunniksi ennen töitä.

Töissä oli paikalla kaksi opiskelijaa, joten oli taas varsinaista pienryhmäopetusta.  Luettiin Hesarin artikkelia Johan Bäckmanista ja tehtiin sanastoharjoituksia. Ei mitään pedagogisia urotöitä tullut tehtyä tänään(kään), mutta siinähän se meni.

Illalla kävin sen verran ykkösasunnossani, että selasin Riemurasian läpi ja skypettelin kotiin.  Palasin kakkosasuntooni nyhjäämään shakkikirjan parissa ja syömään toffeekaramellejä. Tuntui aika viluiselta, ja lisäilin vähän vähää vaatteita, kunnes päällä oli neljät housut ja kuusi paitaa. Oli pakko hakea lämpömittari ykkösasunnosta: 17 °C! Ei ihme, että vähän vilutti. Mutta ettei mene valitukseksi, niin ajatellaan positiivisesti: tuleepahan käytettyä kaikkia vaatteita (kerralla!) eikä tarvitse ulkoilla, kun saa raitista ilmaa sisällä. Myöskään omia musiikkeja ei tarvinnut soittaa koko iltana, kun venäläinen hiphop kuului yläkerrasta puolille öin. Hyvät bassot yläkerran poppivehkeissä!

Nukuin rauhattomasti ja vähän, ja perjantaina aamulla oli seikkailumielestä vain murut jäljellä. Muuten päivä oli kaavamaisen samanlainen kuin kaikki muutkin päivät: 4 h opetusta, kävelylenkki, kauppaan, iltanyhväystä. Aulan seinät on nyt maalattu, mutta alkuviikosta(?) maalannevat vielä vauhtiraidat seinän alareunaan. Sen verran käy ainakin vielä maali nenään, että ainakin yön kaksi majailen vielä iglussani.

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti