maanantai 1. lokakuuta 2012

33. ja 34. päivä (su 30.9. - ma 1.10.)


Sunnuntaiaamu- ja iltapäivän kärsin perinteisestä sunnuntaiflegmaattisuudesta. Niinpä päivän ainoa merkittävä tapahtuma oli illanvietto yliopistossa suomea opiskelleen Milan luona. Menimme yhdessä Łukaszin kanssa ja tapasin samalla kertaa vajaa viikko sitten saapuneen amerikkalaisen englannin (ehkäpä siis amerikanenglannin) opettajan Louisin. Oli hauska tutustua. Menimme kaikki yhdessä bussilla, sillä matkaa oli muutama virsta.

Illanvietossa oli yhteensä kahdeksan henkilöä, edellä mainittuja ja allekirjoittanutta lukuun ottamatta muut olivat venäläisiä.  Syötiin ja puhuttiin. Yksi venäläisistä ei puhunut englantia, joten kaikki keskustelu oli käytännössä venäjäksi, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että minut ja Louis, joka osaa venäjää suunnilleen yhtä hyvin (tai huonosti) kuin minäkin, heivattiin ulos keskustelusta. Aika epäkohteliasta totta puhuen. Totta tietenkin on, että puhumaan oppii vain puhumalla (tai ehkä myös chomskylaisen kielielimen avulla), mutta on aika hankala osallistua keskusteluun, jos kielitaito riittää vain siihen, että hetkittäin tajuaa keskustelun aiheen. Lisäksi vallitseva tapa tuntuu olevan, että kaikki kielioppivirheet korjataan yhdessä tuumin, mikä ei ainakaan itseäni juurikaan kannusta yrittämään. Ja vielä kun illanvietto kesti n. 5 tuntia, niin kävi aika varsin pitkäksi. Puhuimme sitten Louisin kanssa mm. Yhdysvaltojen presidentinvaaleista. Kotiin tullessani olin perin närkästynyt.

Maanantaina ohjelmassa oli 2 x 90 minuuttia opetusta. Tiesin, että yksi viidennen kurssin opiskelijoista tulee harjoittelunsa vuoksi seuraamaan tuntiani, minkä vuoksi suunnittelin tunnille kaikkea toiminnallista ja hienoa. Heh, kuinka ulkokultaista. Tunnit menivätkin kivasti. Sekin lisäsi omaa hyvää oloa, että seuraavan kerran on opetusta vasta torstaina.

Kaupassa käydessäni huomasin, että tohvelit olivat tarjouksessa (vain 169 ruplaa!), joten niinpä hemmottelin itseäni uusilla sisäjalkineilla. Uhkarohkeasti ostin myös kokonaisen litran maitoa. Huomenna näen, onko se lämminkaapissani säilynyt hyvänä. Loppuillan läpsyttelin tohveleillani ympäri asuntoa, kuuntelin skypen kautta kertomuksia sairastuvalta ja jumppasin. En tosin kaikkea tehnyt yhtä aikaa.

Urmas U.

6 kommenttia:

  1. Heips...
    Itsellänikin oli opiskelija seuraamassa tuntia. Onneksi muistin vasta, kun rehtori esittelin vierailijan, että olin lupautunut hommaan. Joten enpä ehtinyt suunnitella mitään ekstroja. Tunnin jälkeen opiskelija hieman kyseli, että onko meininki aina yhtä hurjaa. Hehe.
    (Syy tunnin hurjuuteen ei kuitenkaan ollut pelkästään minun. Mutta se on jo toinen tarina...)

    VastaaPoista
  2. Halloota taas!

    Täällä on saatu sitten sitä perheenlisäystä tiistaina puoliltapäivin. Yritin puolihuumormielessä laittaa numeroosi multimeediaviestin aiheesta tuolloin, vaikka en tiedä, onko numerosi voimassakaan ja miten meediat liitää siellä ilmateitse. No, jos ei tullut perille, niin lyhyt referaatti viestistä: "Poika tuli!"

    Öisin on tässä "joutunut" sitten kaverille seuraksi rätkimään vähän änäriä Tuo kun valvoo yleensä yhden jälkeen. Kohtuullisin tehoin hyökkäävänä pakkina WHL:ssä olen porskuttanut: 3ott 1+1=2 ja jäähyjä 16min, plusmiinus -2. Tuomarilinja on ollut siis minun makuun hieman tiukka ;)

    Tässä tärkeimmät uutiset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon! Teillä on sitten pakkipari koossa. Kätisyydet on jo varmaan mietitty? :) Viesti ei ole tullut perille, vaikka vanha numeronikin on voimassa. Liittymässä on tosin tiedonsiirronesto päällä.

      Joo, onpas jäähyjä! Onko aikaisemmissakin änäreissä voinut pelata WHL:ää? Itse olen näpyttänyt kännykällä sudokuja, siinä kaikki pelailut. Pimenevien iltojen iloksi voisi laittaa koneelle tämän: http://www.openttd.org/en/. HOMM3 olisi myös pitkästä aikaa kova. Ehkä joululomalla nappaan sen mukaan.

      Poista
  3. Tattista! Eiköhän me leftillä mennä, jos on oikeakätisiä, kun tuo yhdenkädenpelaaminen on salibandyssa aika oleellista.

    Juu, näissä uudemmissa on CHL:n kaikki sarjat: OHL, QMJHL ja WHL. Ja uramoodissa voi aloittaa uran sieltä yksittäisenä pelurina.

    VastaaPoista
  4. Voi petkeles!

    Viime viikko oli töissä ihan p#¤%&! Mutta eipä hätää, tämä viikko veti jo keskiviikkona edelle p#¤%&&dessa. Onneksi kaikkein p"#¤%& on vielä edessä. Silti ei haittaa yhtään, koska rehtorilla on vielä huonompi viikko. Hehe!

    Kylläpäs helpotti! Ja reilu viikko syyslomaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syysloma on kyllä varsin mainio keksintö! Jaksottaa syksyn kivasti ja säteilee arkeen. Ja keljutukseen tosiaan kummasti auttaa, kun toisella on vielä huonommin. Samalla voi hyräillä vaikka tätä:

      http://www.youtube.com/watch?v=5dyiHSW9snc

      Poista