keskiviikko 3. lokakuuta 2012

35. ja 36. päivä (ti 2.10. ja ke 3.10.)


Vähätapahtumaiset kaksi päivää.  Kumpanakaan päivänä ei ollut töitä, joten tälle viikolle opetusta tulee peräti kolmelle päivälle. Working hard, hardly working, eh?

Tiistain vietin musiikkia kuunnellen ja kirjaa lukien. Iltasella kävin myös kävelyllä ja siellä kävin taas hämärän keskusteluntapaisen paikallisen alkuasukkaan kanssa. Vähän humalassa ollut ukko halusi tulta tupakkaansa, minkä tietenkin ymmärsin vasta, kun elekieli otettiin käyttöön.  Hän kysyi, mistä olen, ja kuultuaan vastauksen alkoi silittää hiuksiaan ja toistella jotakin sanaa. Poistuin paikalta. Kotona en tietenkään enää muistanut mainittua ilmausta, että olisin voinut tarkistaa merkityksen jostakin.  Mitähän halusi kertoa, olisi hauska tietää.


Keskiviikkona nukuin niin myöhään, etten viitsi sitä tällaisessa koko perheelle suunnatussa mediassa tunnustaa.  Mitään muuta mainittavaa en tavallisten puuhieni (huuliharpun soitanto, lukeminen, kahvinjuonti, venäjän opiskelu) lisäksi touhunnut, paitsi että niin kävi aika pitkäksi, että päädyin paikkaamaan rikkinäisiä sukkiani! Lapset ja nuoret! Pitäkää silmät ja korvat auki tekstiilityön tunneilla. Siellä opituilla taidoilla säästää pennin jos toisenkin vaatehankinnoissa, ja säästyneet rahat voi sitten käyttää ensiluokkaisiin äänilevyihin!

Illan liikunnoksi olin suunnitellut salsaa, mutta sainkin kuulla, että tunnit oli tältä päivältä peruttu. Päädyinkin sitten kuormittamaan kehoani pienellä jumpalla.  


Viime aikoina kuuntelussa Eero Koivistoinen Quartet: Labyrinth (Love)

Kotimaista jazzia 70-luvun puolivälistä. Edelleen jaksan yllättyä, miten kovatasoinen Suomen jazz-skene oli jo tuolloin. Mukavan erityylisiä biisejä, joista ainoastaan Spring Song vaikuttaa turhalta. Honky Tonky ja Meat and Potatoes ovat souljazziin päin kallellaan, Yksi ruusu on kasvanut laaksossa balladi ja levyn avausraita Stress postbop-kaahausta. Tietyt maneerit Koivistoisen soitossa vähän alkavat häiritä, mutta kyllä tätä uskaltaa aika varauksetta suositella jaskan ystäville. Mitään ikimuistoista levyltä ei kuitenkaan näihin korviin tarttunut.

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti