tiistai 23. lokakuuta 2012

54. ja 55. päivä (21. ja 22.10.)


Sunnuntain totuttelin taas yksin olemiseen. Päivällä kävin kävelyllä ja illalla valmistelin vähän tehtäviä maanantain tunneille. Kuuntelin jaskaa ja möllötin.

Maanantaina oli opetusta 2x90 minuuttia ja opiskelijoista oli paikalla neljä kuudesta. Tunnit menivät ihan mukavasti, mutta taas sain yhden osoituksen venäläisestä opiskelukulttuurista, kun kuullunymmärrystehtävässä oli kysymyksissä uusia sanoja, ja kukaan ei tietenkään vaivautunut niitä kysymään, ei ennen tai jälkeen kuuntelun. Kukaan ei vain sitten vastannut niihin kysymyksiin. Semmosta.

Töiden jälkeen kiirehdin kirjastoon uusimaan erääntyviä lainojani. Kyseessä oli lähinnä lainojen uusinta, jonka olisi voinut tehdä puhelimitse tai netin kauttakin, mutta koin helpoimmaksi mennä kirjojen kanssa paikan päälle. Kävin lainaamassa lisäksi Arsene Lupin -tarinoita ja lainaustiskin täti alkoikin puhua ranskaa, kun näki kirjat. Siinä sitten mongersin venäjän ja ranskan sekoitusta, kun yritin kertoa, mitkä kirjat haluan uusia, mitkä lainata ja mitkä palauttaa. Lisäksi olin taas toiminut jotenkin väärin, sillä minun olisi sisään mennessä pitänyt saada jokin lappu vartijalta.

Kävin myös respassa valittamassa ”uudesta”, mahdollisesti neuvostovalmisteisesta, jääkaapistani. Saa nähdä tapahtuuko mitään. Jääkaappi on sen verran äänekäs ja usein käynnissä, että herään sen ääneen öisin. Niinpä olen parin yön ajan hoitanut asian siten, että olen yön ajaksi ottanut johdon seinästä. Olen siis taas tilanteessa, että mikään herkästi pilaantuva ruoka ei säily yön yli.

Illalla palasin noin viikon tauon jälkeen venäjän opintojeni pariin reiluksi tunniksi. Soittelin myös Suomeen.  

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti