perjantai 5. lokakuuta 2012

37. ja 38. päivä (to 4.10. ja pe 5.10.)


Kahden vapaapäivän jälkeen torstai tuntui aivan maanantailta. Jopa niin, että melkein kysyin opiskelijoilta, että oliko kiva viikonloppu. 2 x 90 minuuttia oli opetusta, ja molemmat samalle ryhmälle. Opiskelimme pääasiassa passiivin preesensin muodostusta ja käyttöä. Muuten oli hyvin tavanomainen päivä, mitä nyt kauppareissullani näin maassa käytetyn ruiskun ja neulan. Tekee entistä vähemmän mieli liikkua pimeän jälkeen ulkona.

Illalla kävin Łukaszin luona juomassa pari kuppia teetä ja pelaamassa erän shakkia. Minulla on mukanani matkashakkilautani, jonka on kooltaan noin 15 cm x 15 cm, ja pelasimme sillä. Kunhan näen kunnollisen ja kohtuuhintaisen laudan ja nappulat, niin kaupat tuli. Łukasz oli hyvin perinpohjainen miettijä, joten peli eteni rauhallisesti, kunnes yhden heikon siirron jälkeen pääsin tekemään ns. back rank -matin (wikipedia-suomennos "perärivin matti" kuulostaa aika hassulta). Oli mukava pelata (kun voitti).

Perjantaina ennen töitä (1 x 90 min) kävin vaihtamassa lakanat ja pyyhkeet, olihan viikon ainoa päivä, milloin se on mahdollista. Vaihto tapahtuu siten, että liinavaatekaapin lattialle viedään vanhat ja hyllyllä on valmiissa nipuissa kaksi pyyhettä, lakana, pussilakana ja tyynyliina. Olin lievästi hämmästynyt, kun tänään liinavaatekaapissa puhtaiden pinossa oli yksi ainoa nippu merkitty erikseen paperilla, jossa oli suurin numeroin huoneeni numero. Aamun minuuttiaikataulu ei antanut mahdollisuutta asiaa selvittää. Päivällä töistä tullessani tervehdin siivoojaa, ja hän kysyi minulta jotakin. Vasta kotona tajusin, että hän kysyi, että olenko vaihtanut lakanat. Iltasella katsoin lakanoita tarkemmin, muttei niissä ollut muuta erikoista kuin se, että minulle oli valkattu erotiikkaa tihkuvat tiikerilakanat:



Vetää sanattomaksi. Haluaisin kuulla, että miksi juuri nämä oli erikseen merkitty minulle. Toivottavasti muillakin oli samanlaiset lakanat, en tajunnut aamulla katsoa muita pinoja. Pitänee huomenna tiedustella asiaa.

Illalla kävin antamassa salsatunneille toisen mahdollisuuden. Oli ihan kivaa, mitä nyt se ärsyttävää, että vasta-alkajien ryhmässä on puolet jotakin muuta kuin vasta-alkajia. Menisivät omiin ryhmiinsä elvistelemään. Ihan kunnolla tuli kuitenkin hiki ja selkä sai mukavasti kiertoliikettä.

Urmas U. (aka Arkangelin tiikeri)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti