tiistai 23. huhtikuuta 2013

192. ja 193. päivä (ma 22.4. ja ti 23.4.)


Työviikko alkoi viidennen kurssin suullisten tenttien vastaanotolla. Tentissä oli kaksi tehtävää: Toinen oli kysymys kevään tuntien aiheista, jotka oli etukäteen annettu opiskelijoille. Tenttitilanteessa sitten arvottiin, kuka saa minkäkin kysymyksen. Toinen tehtävä oli kertoa tenttitilanteessa jaetusta tekstistä ja kääntää siitä osa. Tekstit olivat tällä kertaa Anna-Leena Härkösen kolumneja. Kun oli itse juuri lukenut tekstit ja kun tunnollisimmat selittivät kovin perusteellisesti, alkoi vähän tulla jo Härkönen korvista. Noin kolme ja puoli tuntia meni viiden opiskelijan tenteissä. Onneksi ei ollut enempää opiskelijoita tuossa ryhmässä.

Tenttien jälkeen ehdin syömään ja sitten takaisin luokkaan opettamaan. Tunti keskeytyi iloisissa merkeissä, kun minulle soitettiin työhaastattelukutsu. Kyseinen rehtori tosin oli aika kuutamolla, kun sanoin olevani nyt Venäjällä, minkä toki olin jo hakemuksessa kertonut. Mutta mitäpä tuosta.

Illan ratoksi jumppasin ja siivosin. Kovin ihmettelen vieläkin sitä, että miksi lattian muovimattoa ei voitu liimata kiinni kunnolla, kun lattia remontoitiin. On aika ärsyttävää, että muovimatto tarraa kiinni suulakkeeseen varsinkin, kun imuroi nurkkia.

Lisäksi illalla aloitin uutta kirjaa, näet sunnuntaina sain Conradin Lord Jimin luettua. En pitänyt siitä kovinkaan paljon. Henkilöt eivät oikein herättäneet kiinnostusta, ja tarina eteni tuskallisen hitaasti. Aika väen vängällä piti lukea loppuun. Kerronta oli kyllä mielenkiintoisen kompleksista, tai toisesta näkökulmasta katsottuna sekavaa, kun välillä oli kaikkitietävä kertoja, mutta sitten siirryttiin kerrontaan yhden kirjan henkilön kautta. Myös upotuksia oli välillä tolkuttomasti: edellä mainittu henkilö kertoo ystävilleen tarinaa, jossa joku kertoo tarinaa, jonka joku on kuullut joltakulta. Ei tämäkään huono kirja ollut, mutta esimerkiksi Nostromon tarina vain oli kiinnostavampi. Näiden kahden kirjan perusteella lukijaterveiseni Conradille haudan taakse ovat, että olisit tiivistänyt, hyvä mies!

Tiistaina olivat ensimmäiset Maantuntemus-kurssin harjoitukset. Aiheena olivat Suomen suurimmat kaupungit, ja jokainen opiskelija piti pienen esitelmän yhdestä kaupungista. Vähän heräsi epäilyjä, että osalla aineisto oli hankittu Wikipediasta suoraan kopioimalla ja liittämällä, kun esityksissä oli fraaseja kuten ”kaupunki nousi kukoistukseen…”. Muuten olin tyytyväinen suorituksiin.

Töiden jälkeen tulostelin tehtäväpapereita ja erehdyin laittamaan valot päälle, kun oli useampi sähkölaite päällä, niin sulake räpsähti taas. Ja eikun respaan asiaa selittämään. Asuntolan korjausvastaavat, kutsuttakoon heitä vaikka nimillä Älli ja Tälli, tulivat napsauttamaan sulakkeen takaisin päälle ja vannottivat, että vedenkeitin ja hella eivät saa olla yhtä aikaa päällä. Kielimuuri oli sen verran korkea ja piikkilankainen, että en ruvennut selittämään, että ne ovat olleet minulla joka aamu syksystä asti päällä yhtä aikaa, mutta olohuoneen kattolamppu vaikuttaa olevan ongelman lähde. Illalla monistelin harjoituksia (noin 100 arkkia yksi kappale kerrallaan manuaalisesti kaksipuolisena) ja kuuntelin samalla Sirkesaloa. Olen sitä mieltä, että Sirkesalon parhaista saisi hyvän suomenkielisen soul-levyn.
  

Loppuun taas pieni vitsi:

Tunnettu venäläinen laulaja Alexandr Vertinski, joka oli lähtenyt maasta jo tsaarin aikana, palasi Neuvostoliittoon. Hän nousi vaunusta kahden matkalaukun kanssa, laski ne käsistään, suuteli maata ja katsoi ympärilleen:
- Oletpas sinä muuttunut, Venäjä!
Hän katsoi uudestaan ympärilleen – laukkuja ei näy missään!
- Etpäs olekaan.

Urmas U. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti