torstai 18. huhtikuuta 2013

187. ja 188. päivä (ke 17.4. ja to 18.4.)


Keskiviikkona oli totuttuun tapaan opetusta 4 tuntia, joista ensimmäiset kaksi Maantuntemus-kurssia ja jälkimmäiset kaksi tentin valvontaa. Maantuntemuksen tunti oli tällä kertaa kiva. Sain keskustelua aikaan, eikä tullut hampaanjälkiä pöydänreunaan. Aiheeksi olin merkinnyt Suomi nyt: mistä Suomi puhuu? Käsittelimme Umayya Abu-Hannan artikkelia (Lottovoitto jäi lunastamatta), kouluasioita (PISA-tutkimukset, kouluampumiset ja Alppilan koulu) ja tasa-arvoista avioliittolakia. Kun kysyin opiskelijoilta, onko Venäjällä rasismia, sain vastaukseksi vain naurua. Ai että onko? Myöskään tasa-arvoisesta avioliittolaista he eivät olleet oikein innoissaan. Kun tunnin lopuksi pidettiin äänestys, että pitäisikö Suomeen saada tasa-arvoinen avioliittolaki, kukaan ei puoltanut ideaa. Kysyin myös, että voisivatko Venäjällä miehet kävellä käsi kädessä, niin opiskelijat vastasivat, että voisivat, mutta siitä tulisi ongelmia. Ei se ehkä hyvä idea olisi Suomessakaan, ainakaan viikonloppuna ilta-aikaan. Venäjällä on muuten ihan tavallista, että naispuoliset ystävät kulkevat yhdessä ”käsikynkässä”. Tällöin kyse ei siis ole rakkaudesta vaan ystävyydestä.

Tasa-arvoisesta avioliittolaista jatkan vielä sen verran, että olen päässäni kehitellyt markkinointislogania lakimuutokselle. Näkisin, että tässä voitaisiin lainata materiaalia rakkauden sanomaa julistavalta kristilliseltä kirkolta. Ehdotukseni on: Usko, Toivo ja avioliitto.

Torstaina ei ollut opetusta ohjelmassa, ja aloitinkin päivän perimällä karttuneita univelkoja. Muuten oikeastaan oli ihan tavallinen päivä: luin Kristiansenin Tehokkaita oppimisstrategioita -kirjaa, suunnittelin huomisia tunteja, kuuntelin jaskaa ja soittelin munniharppua. Olen noin neljäksi viikoksi venähtäneen tauon jälkeen palannut venäjän opintoihini, siispä myös opiskelin. Päivän merkittävin tapahtuma kuitenkin oli, kun onnistuin ostamaan kengännauhat kenkäkaupasta. Niitä ei tietenkään ollut esillä (hävikkivaaran vuoksi?), joten joudun myyjältä kysymään. Lisäksi onnistuin hoitamaan tilanteen, vaikka en tiennyt, mitä kengännauhat on venäjäksi. En myöskään ollut ottanut selville, kuinka pitkät edelliset paulat olivat. Sanoin myyjällä, että ”minä tarvitsen” ja viittoilin esille olleista kengistä nauhoja. Pituuskysymyksen hoidin sanomalla ”4 paria”, ja laskin ääneen mallikengästä nauhanreikien määrää. Sopivat nauhat sain, mutta ehkä pikemminkin myyjän hyvien hoksottimien kuin oman kielitaitoni ansiosta. Myönnän silti itselleni yhden kansainvälinen seikkailija -pisteen.

Loppukevennykseksi itse keksitty vitsi: Mies meni ravintolaan ja tilasi kalalautasen. Hän söi turskat, siiat, ahvenet ja sillit, mutta jätti lohet syömättä. Miksi? Koska hän oli muukalainen. Muahaha!

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti