sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

189. – 191. päivä (pe 19.4. – su 21.4.)


Perjantaina olin sorvin ääressä 6 tuntia. Opiskelijat olivat kiinnostuneita venäjän opiskelustani, ja niinpä esittelin heille omia venäjän oppikirjojani. He selailivatkin kirjoja kovin kiinnostuneina. Annoin myös pyynnöstä lukunäytteen, josta sain hyvää palautetta. Eipä kai kukaan päin naamaa sanoisikaan, että muuten hyvä, mutta ihan paska. Tauolla lämmittelin eilisen uusintoja ja opiskelin vähän. 6 tuntiakaan ei tunnu pahalta opetusrupeamalta, kun vain on kunnon tauko välissä. Jos pitää putkeen hölöttää 6 tuntia, niin se on aika tuskallista. Muuten päivästä ei juuri kerrottavaa olekaan. Illalla sitten vietin villin poikamiesperjantain: söin suklaata ja roikuin netissä. Voi juku!

Lauantaiaamuna edellisillan hurja elämä oli muurannut silmät niin tehokkaasti kiinni, että söin aamupalan lounasaikaan. Koko päivän satoi, joten päivän ulkoilu jäi tekemättä.  Tällä viikolla on satanut useana päivänä, ja tuntuu, että viimeisen viikon aikana lunta onkin hävinnyt hurjasti. Läheisellä leikkikentällä näkyy vielä vähän lunta, mutta muuten on alaston maa. Mutta voi luoja tätä roskien määrää! 

Päätin jättää työt sunnuntaille ja pyhitinkin päivän lähinnä kirjan lukemiselle.

Sunnuntaina nukuin taas myöhään. Iltapäivällä paiskin loput Maantuntemus-kurssin harjoitustehtävät kasaan ja kävin kävelyllä. Kun tulin kotiin ja napsautin katkaisimesta valot päälle, kuului poks. Ei tullut sähköä mihinkään. Etsin sanakirjasta sanan sähkö ja marssin respaan selittämään. Osasin sanoa, että on ongelma, sähkö ei toimi, aikaisemmin toimi. Asia meni perille, ja ukko tuli kanssani katsomaan. Sulakerasia löytyi käytävästä, mutta sitä ei saanut auki ilman työkaluja. Opin sanan ruuvimeisseli venäjäksi, kun sen pari kertaa kuulin kysyvästi toistettavan (ja kotona myöhemmin tarkistin kirjoitusasun sanakirjasta). Hain meisselin kotoa, ja ukko napsautti sulakkeen takaisin päälle. Ja valkeus tuli!

Illasta nautin sähköstä (sähkö, tuo uuttera ystävämme!) lueskelemalla kirjaani eteenpäin ja kuuntelemalla Monkia.

Loppuun pieni vitsonen, joka paitsi sopii etäsuhteessa eläville mutta sisältää myös aimo lorauksen arkiromantiikkaa.

Puhelinseksiä:
- Tunnen huulesi ja kätesi… sametinpehmeän ihosi… huohotan kuin hullu… vielä vähän ja…
- Hetki vain! Teevesi kiehuu!

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti