tiistai 18. joulukuuta 2012

111. ja 112. päivä (ma 17.12. ja ti 18.12.)


Maanantaina ohjelmassa oli viidennen kurssin suulliset kokeet ja neljä tuntia opetusta iltapäivällä. Suullisissa kokeissa opiskelijat saavat kaksi tehtävää: toinen liittyy tunneilla käsiteltyyn materiaaliin ja toinen materiaali jaetaan opiskelijoille kokeessa. Tunneilla käsitellyn materiaalin aiheet (esim. kerro artikkelista x) jaetaan viikkoja ennen koetta, mutta täsmälliset aiheet arvotaan koetilaisuudessa. Lisäksi koetilanteessa jokaiselle arvotaan artikkeli, johon on noin 45 min aikaa tutustua ja josta sitten pitää osata esittää pääkohdat ja vastata kysymyksiin. Artikkelitehtävästä kaikki selvisivät hyvin, mutta muutaman kohdalla poissaolo tunneilta kostautui ensimmäisessä tehtävässä. Iltapäivän tunneista ei ole kerrottavaa.

Tiistaina ei ollut opetusta. Kävin iltapäivällä tuliaisostoksilla ja myös hakemassa oman kopioni työsopimuksesta, en tosin samasta paikasta. Nyt minulla on siis allekirjoitettu työsopimus. Vielä kun tietäisin, mitä siinä sanotaan. No, Anja auttanee käännöksessä.

Illalla luin loppuun Graham Greenen The Human Factor -teoksen. Se oli neljästä lukemastani Greene-kirjasta toiseksi paras. Alku vähän kangerteli, ja meinasin jo jättää koko kirjan kesken, mutta jälkimmäisen puoliskon luin kertaheitolla. Tahdiltaan se oli verkkaisin lukemani jännäri. Arkangelikin mainittiin. Pidän paljon Grahamin tavasta kirjoittaa. Kirjallisilta ansioiltaan hän on valovuoden edellä monia turboahdettuja kollegoitaan, joille on tärkeintä kertoa aseiden kaliiperit, luotien lähtönopeudet sekä takaa-ajoissa käytettyjen autojen tekniset tiedot.

Kuten jo edellisessä viestissäni mainitsin, ajatukset ovat jo Suomessa, mutta ruumis saapuu perässä vasta ensi tiistaina. Vähän lusimiselta tuntuu.

Urmas U.

4 kommenttia:

  1. Jeps! Vipa viikkohan se täälläkin. En tiedä, onko vika yksikön ensimmäisessä persoonassa vai asiakkaissa, mutta homma on kuin makkaralla ratsastaisi. ;)

    Onneksi ei ole enää pitkä matka.
    Viime viestin kysymykseen piikkikengistä vastaan, että nykyään tulee juostua puolet lenkeistä nastoilla ja kaikki kovemmat reenit. Vanhuutta epäilen, kun aiempina talvina olen tarvinnut nastoja 1-4 kertaa koko talvena.

    Äskenkin olin tekemässä vk-reeniä ja sammuttivat valot klo 24.00. Siis mitä ihmettä! ;) Törkeää toimintaa kaupungilta.

    Jep. Jos menis nukkumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuvaus työfiiliksistä. Allekirjoitan.

      Onpa erikoista toimintaa! Parhaaseen juoksuaikaan (heh!) valot pois! SM-tason urheilijalta evätään harjoittelumahdollisuudet, ja sitten ihmetellään, kun kenialaiset vie arvokisamitalit. Olethan informoinut mediaa? :)

      Poista
  2. Kyseisen juoksijan tuntien saattoi olla vielä niin, että se olisi ollut vasta päivän ensimmäinen harjoitus. Toinen olisi alkanut yhdenmaissa sitten levon jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit sikseen: arvostan suunnattomasti moista sitkeyttä ja harjoitusaktiivisuutta. Urmas Ulkomaanlehtorilta kaksi peukkua.

      Poista