keskiviikko 29. toukokuuta 2013

214. ja 215. päivä (ti 28.5. ja ke 29.5.)

Tiistaina opetusta samalle ryhmälle neljä tuntia, joista kaksi meni opetusalan perinteiseen loppukevään ohjelmaan eli elokuvan katsomiseen. Katsoimme Tummien perhosten kotia, joka perustuu Leena Landerin romaaniin ja jonka pääosassa on aina mainio Tommi Korpela. Alku vähän viivästyi sähläämisen vuoksi, kun piti metsästää rakennuksen ainoaa aluekoodivapaata DVD-soitinta. Katsoimme elokuvaa suomenkielisellä tekstityksellä, ja ainakin luulen, että opiskelijat pysyivät kärryillä. Yksi opiskelijoista innostui elokuvan seksikohtauksesta niin, että innostui hihkumaan ”hyvä, hyvä” ja taputtamaan. Teki mieli sanoa, että pyytää äitiään ja isäänsä selittämään kukista ja mehiläisistä, jos asia on vielä uusi. Elokuvasessiomme vain sai hämärän lopun, sillä kun elokuvaa oli noin 15 minuuttia jäljellä, luokkaan astui talonmies tms. megafonin kanssa ja sanomatta mitään alkoi ujelluttaa sireeniä: evakuointiharjoitus, ulostautukaa välittömästi. Syletti. Ehkä sitten katsomme perjantaina loppuun kannettavan näytöltä.

Anja tuli luokkaan, kun keräsin vielä tavaroitani. Lähdimme hoitamaan yhä lähempänä häämöttävän kotiin paluuni asioita. Allekirjoitin irtisanoutumispaperin, ja myöhemmin kävimme irtisanomassa nettiliittymäni kesäkuun lopusta. Kaikki tuntuu järjestyvän kivasti, ja vähän juhannuksen jälkeen olen (toivottavasti) kotona.

Illalla luin loppuun E.L. Doctorowin Ragtimen. Se oli hauska historiallinen romaani 1900-luvun alun Yhdysvalloista. Hauskuus oli siinä, kuinka romaani naittoi yhteen faktaa ja fiktiota, tässä tapauksessa siis fiktiivisiä ja oikeita ihmisiä. Tarinan sivuhenkilöinä enemmän tai vähemmän tärkeissä osissa olivat esimerkiksi Harry Houdini, pankkiiri J.P. Morgan, anarkisti Emma Goldman, Henry Ford ja Sigmund Freund. Koko ajan tapahtui, ja tarina veti kuin nuohottu hormi. Lukupäiväkirjani kohtaan #255 merkitsin tämän erinomaiseksi opukseksi.

Keskiviikkona oli nelosten loppukoe, joka arvioidaan tällä kertaa asteikolla hyväksytty—hylätty. Täkäläinen tenttisysteemi on vähitellen selkiytynyt minulle. Joka lukukauden lopussa on lopputentti (yleensä suullinen ja kirjallinen) ja vuorolukukausin se arvioidaan asteikolla hyväksytty—hylätty ja numeerisesti asteikolla 2—5, jossa kakkonen on hylätty ja viitonen erinomainen. Näille tenteille on eri nimet, ja tajuamistani hidasti se, että sanakirja käänsi molemmat vain ’tentiksi’ tai ’kokeeksi’. Kun käänsin Anjan viestiä asiasta, niin sain siis tulokseksi käännöksiä ”keväällä heillä ei ole tenttiä, vaan heillä on tentti”. Tenttejä saa siis yrittää kolme kertaa, ja jos ei mene läpi, niin tervetuloa uudestaan kurssille ensi vuonna, mikäli kurssi tuolloin on tarjolla. Usein ei ole. Kolmosten kanssa pelasimme lautapeliä ja opiskelimme, mitä eläimet sanovat suomeksi. Mur mur.

Töiden jälkeen kävin kaupassa ja kävellessäni tajusin, etten ole vielä aivan siirtynyt pukeutumisessa kesäkauteen, kun painoin menemään neulepaidassa ja nahkatakissa ja vastaan tulevat neitokaiset kulkivat pikkuhamosissaan. Mutta kun voi takatalvi yllättää kesken kauppareissun!

Illalla kävin potkimassa footbagiä muutaman päivän tauon jälkeen. Lämpimän suihkun puute on vienyt hikoilualttiutta, siksi on tullut taukoa. Nostin kuitenkin uljaasti kesän ennätyksekseni 47 pompautusta.

10 000 lukukertaa on ylittynyt, kiitos kiinnostuksesta!



Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti