maanantai 27. toukokuuta 2013

211. – 213. päivä (la 25.5. – ma 27.5.)

Lauantaina nukuin myöhään, ja kun olin saanut silmät kunnolla auki, siivosin ja tiskasin. Päivällä korjailin kokeita ja harjoitustehtäviä. Oli hyviä vastauksia, mutta myös aika huonoja. Selvin plagiaatti oli Maantuntemuksen harjoitustehtävässä, jossa piti kertoa valitsemastaan suomalaisesta urheilijasta tai taiteilijasta. Muuan opiskelijalta oli nimittäin jäänyt tekstiin Wikipedian käyttämä viitemerkki, siis hakasuluissa oleva numero. Urho Matti, uusiksi meni. Muutenkin luottamus omaan kielitaitoon tuntuu olevan rajaton, kun omana tekstinä tarjotaan suoraan netistä vedettyä materiaalia. Puusilmäisinkin huomaa, kun osassa tekstiä puuttuu sanoja ja verbit on unohdettu taivuttaa, ja yhtäkkiä soljuvat partisiipit ja infinitiivirakenteet kuin kaunosieluisimmalla skribentillä. Minun versiossani Danten Jumalaisesta näytelmästä helvetin yhdeksännessä piirissä asustaisivat pettureiden lisäksi suoraan netistä esseensä kopioivat tuhnut.

Illalla katselin Pahan maan. Se on mielestäni pienistä epäjohdonmukaisuuksistaan huolimatta erinomainen elokuva, vain pahuksen lohduton. Jokainen siirtää oman pahan olonsa toiselle, ansaitsi tämä sitä tai ei. Varsinkin Sulevi Peltola on roolissaan mainio.

Sunnuntaina heräsin ennen kahdeksaa, kun keskusradiosta tuli jokin ihmeellinen kuulutus.  Koko päivän oli aika paha sunnuntaiolo eikä huvittanut tehdä oikein mitään. Kävelyllä sentään kävin ja jatkoin töiden parissa.

Maanantaina kuuntelin Maantuntemuksen kurssilla esityksiä suomalaisista bändeistä. Valtaosa oli oivallisia, mutta sappi kiehui, kun eräs sankari tuli täysin valmistautumatta lukemaan esitystään suoraan paperista vailla hajuakaan, mitä oikeasti puhui. Yleensä olen viimeiseen asti ystävällinen opiskelijoille, mutta nyt oli pakko vähän kovistella. Muita opiskelijoita vähän nauratti, kun kyselin esityksen jälkeen hänen käyttämistään sanoista ja kaverilla ei ollut aavistustakaan, mitä hän oli juuri kertonut. Tunnin jälkeen hän tuli vielä ihan pokalla väittämään, että juuri näitä sanoja hän ei vain sattunut löytämään sanakirjasta, että muuten hän voi kääntää koko tekstin vaikka heti. Sanoin, että anna palaa, Frank. Eihän siitä mitään tullut. Urho Matti.

Kuulin myös toistaiseksi parhaan version perinteisestä ”en tehnyt tehtävää, koska koira söi vihkoni” -selityksestä. Tässä selityksessä opiskelija oli juuri ollut matkalla ystävänsä luo tulostamaan tehtäväänsä, kun hänen ohittamastaan talosta oli kuulunut kova ääni/räjähdys, ja sieltä oli juossut ulos kaksi miestä. Kohta paikalle olivat tulleet poliisit, jotka olivat vieneet opiskelijan poliisiasemalle todistajana tapahtuneesta. Että siksi ei nyt ollut kyseistä paperia tulostettuna. En osannut sanoa oikein mitään.

Iltasella piti laatia kertaustehtäviä tiistaille ja koetta keskiviikoksi. Siinähän ilta oikeastaan menikin.


Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti