perjantai 24. toukokuuta 2013

209. ja 210. päivä (to 23.5. ja pe 24.5.)


Torstaina oli taas opetukseton päivä. Nukuin myöhälle, söin aamupalan ja lähdin käymään kirjastossa. Nyt sää oli mainio, ja olikin oikein mukavaa kävellä keväisessä kaupungissa. Kirjastostakin löytyi taas vaikka mitä aarteita. Poikkesin vielä hiukopalaksi haukkaamassa blinejä kermavaahdon ja jäätelön kera ja juomassa tsupin tsahvia. Elämä hymyili.

Muuten torstai-iltapäivä ja -ilta meni tunteja suunnitellessa ja tarkistaessa tehtäviä. Eräästä Maantuntemus-kurssin tehtäväpaketista tein mielenkiintoisen havainnon: kaksi täysin identtistä vastauspaperia. Samat sanat käännettynä, samat virheet, samat kummallisuudet kielessä. Yhteistyö on voimaa.

Sain keskiviikkona luettua D.H.Lawrencen The Rainbow -romaanin. Se osoittautui valitettavasti täydeksi ajanhaaskaukseksi. Sinnikkäästi luin loppuun, koska ajattelin, että täytyyhän siinä jotakin olla, kun se oli päässyt Modern Libraryn 100 parhaan romaanin listalle. Syytä moiseen noteeraukseen en lukukokemukseni perusteella keksinyt. Romaani kertoo kolmesta sukupolvesta Brangwenin perheessä. Ongelma oli ehkä siinä, että kustakin sukupolvesta kerrottiin erillään, eivätkä niiden vaiheet juuri liittyneet toisiinsa. Vielä kun henkilöt olivat perin valjuja, niin samassa paketissa tuli ikään kuin kolme kehnoa romaania. Ensikosketukseni D.H. Lawrenceen oli niin puiseva, että palautin hänen Sons and Lovers -opuksensa lukemattomana takaisin.

Perjantaina taas ainakin sivuttiin palohälytysennätystä. Lisäksi oli puolen tunnin sähkökatkos ja lämmin vesi on tosiaan poikki ilmeisesti kuun loppuun. Lämpimän veden puute on varmaan melko tehokas hotellivieraskarkotin. Opetusta oli taas kuusi tuntia. Nelosten kanssa opiskeltiin temporaalista lauseenvastiketta (esim. Opiskellessani venäjää koin motivaatiovajetta) ja kolmosten kanssa jatkettiin monikon partitiivia. Kertauksena monikon paikallissijoista leikimme laiva on lastattua.

Töiden jälkeen kävin potkimassa footbagiä. Kylmä suihku tunnin hikoilun jälkeen oli karaiseva kokemus. Illasta opiskelin vielä ranskaa. Huomenna pidän taas leffaillan. Ajattelin katsoa Pahan maan.

Urmas U.

2 kommenttia:

  1. Arvosanat annettu ja battery korkattu!
    Nyt ei muuta kuin vahdataan elokuvia loppuviikko.

    Keskiviikkona pitäisi pelata pesäpalloa oppilaita vastaan. Viimeksi vuosi sitten osuin hullunlailla palloihin, mikä oli yllätys.

    Football Manager 2009:ssssssä pestauduin 3.bundesliigaan Union Berliinin joukkueeseen manageriksi. Tarkoitus olisi takoa porukasta uusi Bayern... ;) Ja tietenkin viidellä pakilla nihilistisesti vastahyökkäyspelillä!

    JoNiS...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoron perään vanhaa ja uutta Tuntematonta, niinkö? Väliin Talvisota, ettei käy itselle tylsäksi. :)

      Itsekin pelasin pesistä viimeksi kaksi vuotta sitten opet vs. kutoset -ottelussa. Viime vuonna oli ohjelmassa samanlainen jalkapallo-ottelu, jossa suurimmaksi meriitiksi koin sen, kun vastapuoli moitti, että "tuo yks ottaa ihan tosissaan".

      Manageripelien hienoutta en ole koskaan ymmärtänyt, mutta vastahyökkäyspeli nostaa lämpimiä tunteita.

      Poista