maanantai 20. toukokuuta 2013

205. ja 206. päivä (su 19.5. ja ma 20.5.)


Kauden kotimainen kärkitulos: neljä palohälytystä samana päivänä! Eikä mitään säälittäviä 10 sekunnin piipityksiä, vaan miehekkäitä, hermoja riipiviä, minuuttitolkulla kestäviä ujelluksia!

Sää oli sunnuntaina aivan kelvollinen, shortsikeli suorastaan. Kävin ulkoilemassa, ja viihtyvyyttä lisää kummasti, kun vähiin puihin, mitä tässä lähellä on, on tullut lehdet ihan viimepäivinä. Kaupungilla huomasi, että solariumia ei ole talvella harrastettu, vaikka ihan turboversio olisi tarjolla:



Iltapäivä ja ilta menivätkin töitä paiskiessa. Vielä ennen eläköitymistä aion opetella sen, että perjantai-iltapäivisin katsoisin maanantain tunnit valmiiksi. Nyt tulevalla viikolla töitä on poikkeuksellisen paljon, sillä on Anjan vuoro pitää taukoviikko, ja se tarkoittaa, että pidän kaikki tunnit. En silti valita, sillä kahden viikon loma Suomessa teki enemmän kuin sata jänistä.

Yö oli vähän tuskallinen, koska päivällä oli hellelukemat ja patterit hohkaavat edelleen kuumana. Illalla huoneistossani oli lämmintä 27°C. Lisäksi öisin tuulettaminen on sikäli hankalaa, sillä vajaan 100 metrin päässä menee junanrata, ja veturimiehillä on ihastuttava tapa ohi ajaessaan ”tervehdyksenä” huudattaa junan pilliä päivin öin. Heräsin varovaisen arvion mukaan yön aikana noin 7 miljoonaa kertaa.

Maanantai oli kovin työnteinen. Opetusta oli 6 tuntia ja jälkiruoaksi Maantuntemuksen tehtävien tarkistamista sekä oppimateriaalin valmistelua huomiselle.  Kolmosten kanssa meillä oli vieraana professori Hakamies, joka on Arkangelissa folkloristiikan laitoksen vieraana, mutta kutsuimme hänet piipahtamaan tunnillamme, jotta opiskelijat saavat mahdollisuuden puhua suomea muidenkin natiivien kanssa. Vierailun lisäksi jatkoimme monikon partitiivin sekä aikaisemmin aloittamamme ”rakkaussanaston” parissa. Selitin myös, miksi on turvallisempi käyttää verbiä laittaa kuin panna. Maantuntemus-kurssilla olivat aiheena taannoisessa Ylen Suurimmat suomalaiset -äänestyksessä valitut Suomen merkkihenkilöt. Vähän olin huomaavinani sellaista, että Wikipediasta oli vedetty sopivaa määrä tekstiä, ja sitten tultiin lukemaan se ilman perehtymistä siihen, mitä oikeastaan tuli sanotuksi. Oli kyllä hyviäkin esityksiä.

Illalla ehdin vielä footbagia potkimaan ja nostin ennätykseni 35:een. 20 pompautusta menee jo aika kevyesti. Jos kesän lopulla menee 100, olen tyytyväinen. Sitten voi ruveta jo treenaamaan oikeita temppuja eikä vain pallon ilmassa pitämistä!

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti