keskiviikko 15. toukokuuta 2013

200. ja 201. päivä (ti 14.5. ja ke 15.5.)


Tiistaina oli opetusta 2 x 90 minuuttia. Maantuntemus-kurssilla aiheena oli Suomen koulutusjärjestelmä, josta oli ollut tehtävänä lukea jakamani materiaali, vastata tehtäviin ja esitellä muille yhtä koulutustasoa. Esitykset vain jäivät vähän suppeiksi, kun varhaiskasvatus-, peruskoulu- ja ammattikouluryhmät olivat jättäneet homman tekemättä. Kuten kapteeni Haddock sanoisi: Senkin turjakkeet! Analfabeetit ektoplasmat! Ja loppuun vielä %&#”##& ja kolme pääkallomerkkiä! Kuulimme sitten vain esitykset lukiosta ja korkeakouluista. No, tiedän ainakin mitä kysyn tentissä: kerro suomalaisesta koulutusjärjestelmästä ryhmätyösi pohjalta.

Töiden jälkeen ulkoilin ja kävin kaupassa. Ajoitus oli hyvä, sillä kun pääsin kotiin, alkoi sataa. Sateenvarjoni unohdin Suomeen, ja siksi liikkumisvalmiuteni sadekelillä on nyt rajallinen. Illalla tein taas TV5Monden sivuilta ranskan harjoituksia.

Keskiviikkooni kuului vain kaksi tuntia opetusta. Iltapäivällä valmistelin tulevia kokeita ja muuta töihin liittyvää. Töiden jälkeen kävin potkimassa footbagiä ja sain kevään kärkituloksekseni 30 pompautusta ilman, että pallo käy maassa. Ihan tehokkaasti siinä tulee hiki. Kolmen vartin jälkeen t-paita oli kuin hanan alla käytetty.

Tiistaina sain tietooni, että yliopistolla on vieraileva luennoitsija Suomesta. Informaatio oli kyllä aika niukkaa: nimi ehkä Hakamies/Häkämies, ehkä Tampereelta, luennoi englanniksi, sukupuoli ei tiedossa. Hän oli tiistaina pitämässä luentoa suomalaisesta kansanperinteestä. Tieto vierailusta tuli niin lyhyellä varoitusajalla, etten päässyt paikalle. No, keskiviikkona sain tietää, että hän luennoikin joka päivä tällä viikolla. Nyt ehdin paikalle. Kyseessä oli venäjäksi luennoiva, Pekka Hakamies -niminen folkloristiikan professori Turun yliopistosta. Ennakkotiedoista yksi kolmesta oikein! Kävimme Anjan kanssa esittäytymässä, mutta kun selvisi, että hän luennoi venäjäksi, totesin kielimuurin kahden suomalaisen välillä liian suureksi. Lupasin ottaa vielä yhteyttä, jotta hän halutessaan voisi tulla vierailemaan tunnillemme.

Keskiviikon tärkein uutinen kuitenkin oli, että ensi vuoden työkuviot selvisivät. Hip-hei! Palaan elokuussa perskoulun ihmeelliseen maailmaan. Hyvä näin, koska seuraava mahdollisuuteni saapua työhaastatteluun olisi vasta heinäkuussa, jolloin tarjonta työpaikoista voisi olla aika vähäistä.

Urmas U.

2 kommenttia:

  1. Hieno juttu, että työkuviot selvisivät. Määräaikainen vai toistaiseksi? Ja missä? :) Itsellänihän kaikki on vielä auki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En viitsi ihan kaikkea netissä huudella, joten sähköpostitse voi udella, jos kiinnostaa.

      Poista