maanantai 11. helmikuuta 2013

121. ja 122. päivä (su 10.2. ja ma 11.2.2013)


”PORAUSMELU ON VIEDÄ JÄRJEN!” Lue järkyttävät remonttikokemukset ulkomaanlehtorin blogista!

Sunnuntaina lähinnä totuttelin taas olooni Venäjällä. Päivä valkenee yhdeksän jälkeen ja pimeä tulee kuuden jälkeen, joten mukavasti on päivä jo pidennyt.  Sen verran olin ollut kaukaa viisas, että lähtiessäni olin varannut vähän juomavettä ja pientä einettä valmiiksi, joten aamupalaa ei tarvinnut lähteä kaupasta hakemaan.

Olin ilmeisesti pakatessani unohtanut, että Arkangeliin jäi ihan hyvä varasto vaatteita. Kun ynnäsin nyt tuomani vaatteet täällä olleisiin, niin tuloksena oli sievoinen varasto. Sen sijaan kevyemmän ulkoilutakkini olin hölmöyksissäni unohtanut Suomeen, joten keväämmällä voi olla ulkoilu vähän tuskaista toppatakilla. Tai sitten pitää lenkkeillä nahkatakki päällä.

Lattian pölyhattaroista päätellen asuntolan puolesta ei ollut mitään tervetuliaissiivousta järjestetty. Hanatkin yskivät aikansa tummaa vettä, ennen kuin viitsi vedessä käsiään pestä. Siinähän aika kului, kun ensitöikseen siivosi.

Nettiliittymä oli maksamatta, joten ilta meni venäjää opiskellessa ja pasiansseja pelaillessa. Nykyään tuntuu hankalalta ajatella, että nuoruusvuosieni aikaan, kun PC-tietokoneet alkoivat yleistyä, nettiliittymä oli vain pieni lisä koneeseen, ei suinkaan itsetarkoitus. Nyt kun joutuu jostakin syystä olemaan edes päivän ilman nettiä, niin heti tuntuu, että mitä helvettiä mä teen tällä 600 euron pasianssikoneella?

Siispä ensitöikseni maanantaina ryntäsin maksamaan nettiliittymääni. En ollut kiireisimpään aikaan liikenteessä, joten sain marssia suoraan tiskille. Sanoin haluavani maksaa tammikuun rästit ja etukäteen maaliskuun loppuun asti. Myönnän auliisti, että etenkin tämän humanistin laskupää on mitä on, mutta en kyllä mitenkään ymmärrä, miten 570 ruplan kuukausimaksustani saa kolmen kuukauden laskuksi 980 ruplaa.

Tämän jälkeen päätin hoitaa rekisteröitymisen pois. Kuten varmaan olen jo useasti maininnut, 7 vuorokauden sisällä maahantulosta pitää ulkomaalaisen rekisteröityä viranomaiselle. Siispä vein jälleen kerran passini ja muut lärpäkkeet yliopiston kv-toimistoon. Sielläkään en joutunut jonottamaan, joten aikaa meni lähinnä kävelyyn, kun ”päätin oikaista”. Vielä kun samalla reissulla kävin kaupassa, niin päivän mittaan tuli käveltyä parisen tuntia.

Kotosalla laitoin appeeksi munakasta. Sitten nautin olostani kahvia juoden ja kirmaillen internetin ihmekedoilla. Yläkerrasta kantautuva poraus tosin vähän söi riemua. Olen varmaan lokakuusta asti kirjoittanut remonttimelusta. Joko siellä poraillaan huvikseen reikiä seiniin tai sitten siellä asuu itseni kaltainen teoriapuolen mies, joka remontoi prosessityönä, vähän kerrallaan. Mistä tulikin mieleen, että asuntolan käytävän maalaus oli poissa ollessani kuuden viikon aikana edennyt viitisen metriä. Eivät taida maalaritkaan olla hommissa urakkapalkalla.

Puhdetöinä askartelin itselleni maanantai-kamman, josta saan joka maanantai nypätä yhden piikin pois. Enää yhdeksäntoista jäljellä!

Urmas U.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti